Libya Ordusu, Tarhune'yi kuşattı

Libya Ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteği ile Akdeniz kıyılarına ilerliyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Trablus'u Hafter'den kurtarmak için başlattığı operasyon kapsamında stratejik Hamza Askeri Kampı'nın tamamında kontrolü sağladı. Hafter'in karargah olarak kullandığı Tarhune'de kuşatma altına alındı.

Libya Ordusu, Tarhune'yi kuşattı

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti, Libya'yı yeniden birleştirmek için Hafter'e darbe üstüne darbe indiriyor.

Darbeci Hafter'in Batı karargahı Vatiyye Üssü'nün alınmasında sonra Libya Ordusu yönünü Tarhune'ye çevirdi. Bu bölge Hafter Milislerince özellikle Trablus'a yapılan saldırılar için kumanda merkezi olarak kullanılıyordu.

Hafta başında başlayan operasyonlar sonucu Terhune kuşatma altına alındı. Stratejik Hamza Askeri Kampı'nın tamamında kontrolü sağladı. Trablus'a bir adım daha yaklaşıldı.

Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Hafter milislerinin IŞİD taktiği ile hazırlanan mayınlar bıraktığını, temizleme çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

Sözcü, Libya ordusu, başkent Trablus'un güneyinde ilerleme kaydedildiğini ve ülkenin doğusundaki Hafter'in kontrolündeki önemli yerlerin ele geçirildiğini açıkladı.

ulusal.com.tr

# libya # Trablus