Kurtlu maske iddiası panik yarattı

Kalitesiz kumaşlardan yapılan ve kurtlandığı iddia edilen maskeler son günlerin en çok tartışılan konusu oldu. Hayatımızın bir parçası haline gelen maskenin kaliteli olması şart. İstanbul Medikal İşletmeciler Derneği Başkanı Vefa Türksever de vatandaşları uyardı. Maskenin sistem üzerinden onaylı olması gerektiğini belirtti.

Kurtlu maske iddiası panik yarattı

Virüsten korunmak ve sevdiklerimizi korumak için doğru maske kullanmamız gerekiyor.

Son günlerde kalitesiz kumaşlardan yapılan ve kurtlandığı iddia edilen maskeler gündem oldu. Görüntülerin gerçek olup olmadığı araştırıldı. Bazı uzmanlara göre kurtçuk iddiası asılsız. Bu iddiayı da maske kullanmak istemeyenler ortaya atıyor.

Konuyla ilgili İstanbul Medikal İşletmeciler Derneği Başkanı Vefa Türksever, uyarılarda bulundu. Ürün takip sistemini hatırlattı.

- Kumaşı standartlara uymayan, kötü olan, maskelerin kumaşlarında organizmalar için canlılar için zararlı haşereler için çok iyi bir besi ortamı oluşmaktadır. O besi ortamında da üreme kaçınılmaz olur. Dolayısıyla kurtçuk da olur, böcek de olur veya hastalık yapıcı bakteriler bile üreyebilir.

Türksever, merdiven altı üretilen maskelerin kalitesiz kumaşlardan yapıldığını bunun da sağlığı olumsuz etkilediğini belirtti.

- Medikal firmalardan ve tıbbi satış merkezlerinden aldığımızda vatandaş olarak hiçbir sorun yaşamayız. Çünkü medikal firmalar ürün takip sistemine kayıtlı ürünler satmak zorunda.

Aynı zamanda biyolog olan Türksever, kullanılmış maskelerin imhasına ilişkin de bilgi verdi. Çevreye atılan maskelerin vakaları artırdığını söyledi.

- Maske tıbbi üründür. Tıbbi ürün kullanıldıktan sonra, tıbbi atık sınıfına girer. Kullanılan maske tıbbi atık olduğu için bir poşetin içine ağzını bağlayıp imha etmemiz lazım. Alelade, gelişigüzel bir şekilde yollara, çöp kutularına atmamız sıkıntılı. Biz kendi sağlığımızı korurken bu sefer başkasının sağlığını tehlikeye atmış oluruz.

# sağlık # pandemi # koronavirüs # Maske # hastalık # salgın # kovid 19 # böcek # panik # sistem # Vefa Türksever # İstanbul Medikal İşletmeciler Derneği Başkanı Vefa Türksever # Tıbbi maske # medikal firma