Hafter güçlerinin saldırılarına Türkiye'den sert yanıt

Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliğini de hedef alan Hafter güçlerinin saldırılarına Ankara'dan sert yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı temsilciliklere verilecek ufak bir zarar karşısında Hafter’in meşru hedef görüleceğini duyurdu. Bakanlık, sessizliğini koruyan Birleşmiş Milletleri de eleştirdi.

Hafter güçlerinin saldırılarına Türkiye'den sert yanıt

Libya’da saldırılarını sürdüren Hafter’e Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti Libya’da stratejik adımlar atıyor. Bölgede alan hakimiyetini kaybeden Hafter ise karşı saldırılarını sürdürüyor.

Hafter milisleri son olarak Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliği’nin de bulunduğu bölgenin yakınlarına Grad füzeleriyle saldırdı. Büyükelçiliğin hedef haline geldiği saldırının ardından Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada “Sadece 9 Mayıs’ta 100'ün üzerinde roket fırlatılmıştır” denildi. Türkiye'nin temsilciliklerinin hedef alınmasının karşılığı olacağı vurgulandı. Bakanlık, “Çıkarlarımızın hedef alınması halinde, Hafter unsurlarını meşru hedef olarak telakki edeceğimizi tekrar vurguluyoruz” ifadesini kullandı.

Saldırılar karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletlere de eleştiri geldi. Hafter’e destek veren ülkelerin “Libya'nın sürüklendiği kaosta sorumlulukları olduğu" hatırlatıldı. Libya'nın meşru hükümetinin ve kurumlarının Türkiye tarafından desteklenmeye devam edileceği ifade edildi.

ulusal.com.tr

# libya # Trablus