Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı. Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan’ın naaşları Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından memleketlerinde toprağa verildi.

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin El Bab kentinde yer alan Fırat Kalkanı bölgesinde teröristler tarafından Kirpi aracına düzenlenen saldırıda 2 Mehmetçik şehit oldu. 2 asker de yaralandı.

Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan’ın cenazeleri Gaziantep'te düzenlenen tören sonrasında memleketlerine gönderildi.

Kahraman Mehmetçikler Güney ve Arslan’ın naaşları, Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından Asri Mezarlığa daha sonra da konvoy eşliğinde Gaziantep Havalimanına getirildi.

Havalimanında düzenlenen törende Gaziantep Valisi Davut Gül, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve birçok isim hazır bulundu.

Tören sonrası Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney’in cenazesi Ordu'ya, Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan’ın cenazesi de Samsun’a gönderilmek üzere askeri uçağa alındı.

Şehit Fatih Güney'in naaşı memleketi Ordu’da anne babası, sevenleri ve Erzincan’da Özel Harekat Polisi olarak görev yapan kız kardeşi Aynur Güney tarafından karşılandı. Şehit Astsubay cenaze töreni sonrası Aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi

Amasya’da Er Emrah Arslan için tören yapıldı. Sonrasında ise naaş, kara yoluyla şehidin memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesine uğurlandı. Şehidin baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Arslan, Hasandere Camii'nde kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit olan askerler için Vatan Partisi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da taziye mesajı yayınladı.

# ordu # hulusi akar # suriye # msb # ​Gaziantep # şehit # asker # cenaze # mezarlık # amasya # elbab