Aziz Yıldırım ile bavulcu Mehmet Baransu arasında tartışma çıktı

Futbolda şike soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin açılan dava, Silivri Cezaevi'nin karşısına bulunan duruşma salonunda başladı. 15'i tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın duruşları 5 gün boyunca sürecek. Bu arada müşteki Aziz Yıldırım ile davanın sanıklarından bavulcu Mehmet Baransu arasında tartışma çıktı. Yıldırım kendisine küfür ettiğini iddia ettiği Baransu'yu göstererek, "Terbiyesiz. Dön önüne. Küfür ediyor" diye çıkıştı.

Aziz Yıldırım ile bavulcu Mehmet Baransu arasında tartışma çıktı

Futtbolda şike soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin açılan dava Silivri'de başladı.

Fethullah Gülen bir numaralı sanık olduğu davada, aralarında eski polis müdürlerinin de bulunduğu 15'i tutuklu 108 sanık yargılanıyor.

Davada, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Emanuel Emenike dahil 74 kişi müşteki, 91 kişi de mağdur olarak yer alıyor.

Şüphelilere "Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek", "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek", "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Sanıklar hakkında 5 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

Hazırlanan 435 sayfalık iddianamede, kumpasın Gülen'in talimatıyla kulüpleri ele geçirmek amacıyla kurulduğu ve ilk kumpasın Aziz Yıldırım'a karşı hazırlandığı belirtiliyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da sabah saatlerinde Silivri'ye geldi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın 5 gün sürmesi bekleniyor.

Davanın görüleceği Silivri Cezaevi'nin hemen karşısında bulunan salon ve etrafında, geniş güvenlik önlemleri alındı.

TARTIŞMA ÇIKTI

Öte yandan müşteki Aziz Yıldırım ile davanın sanıklarından bavulcu Mehmet Baransu arasında tartışma çıktı. Yıldırım kendisine küfür ettiğini iddia ettiği Baransu'yu göstererek, "Terbiyesiz. Dön önüne. Küfür ediyor" diye çıkıştı. ​

Baransu da, "Sen ediyorsun küfür. Sensin terbiyesiz" diye cevap verdi. Baransu'nun bu sözleri üzerine şikayetçi kısmında oturan müştekiler, Baransu'ya "Vatan hainisin" diyerek tepki gösterdi. Bu tartışmalara davanın sanıklarından eski Emniyet Müdür yardımcısı Ali Fuat Yılmazer de katıldı. Duruşma salonundaki askerler tutuklu sanıkların arkasına dizilince Ali Fuat Yılmazer, "Arkamı dönerim ben. Onlar müşteki değil, suçlular. Delilli ve belgeli suçlular" diye konuştu. Aziz Yıldırım da, "Siz kumpas yaptınız. Her yerde kumpas yaptınız" dedi. Tartışma üzerine önce Ali Fuat Yılmazer, ardından da Mehmet Baransu jandarma tarafından salondan çıkarıldı. Baransu salondan çıkarılırken, salondan 'Vatan haini' sesleri yükseldi. Daha sonra Aziz Yıldırım, "Tahrik etmeye çalışıyorlar. Bunlara prim vermeyin" diyerek şikayetçileri sakinleştirmeye çalıştı. Duruşma sanık ve şikayetçilerin kimlik kontrolüyle devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

# aziz yıldırım # mehmet baransu