Libya ordusu Trablus'un idari sınırlarında kontrolü sağladı

Trablus'un tamamında kontrol Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne geçti. Serrac hükümetine bağlı birlikler hızlı ilerleyişini sürdürüyor, Hafter güçleri geri çekiliyor. Mitiga Uluslararası Havalimanı'nın kurtarılmasının ardından, Trablus idari bölgesinin tüm sınırıları kontrol altına alındı. Hafter milisler, Tarhune kasabasına kaçıyor.

Libya ordusu Trablus'un idari sınırlarında kontrolü sağladı

Hafter Libya'da ağır kayıplar veriyor. Hafter'e bağlı milisler Trablus'un tamamından çekildi.

Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı birlikler, "Öfke Volkanı Operasyonu" kapsamında önce Mitiga Uluslararası Havaalanı’nı kurtardı.

Havalimanına ulaşan birlikleri büyük sevinç yaşadı. Uzun bir aradan sonra Trablus Havalimanı içerisinden görüntüler yayınlandı.

Trablusun güneyinde yaşanan çatışmaların arıdndan Ayn Zara ve Vadi er-Rebi'de de kontrol sağlandı. Kısa süre sonra, Trablus idari bölgesinin tüm sınırları, Ulusal Mutabakat Hükümetinin kontolüne geçti. Açıklama Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin askeri operasyonlar odasından yapıldı.

Libya Başbakanı Serrac, Hafter tarafından kandırılan ve savaşa sürüklenen gençlere hükümet güçlerine teslim olma çağrısında bulundu

Öe yandan Ulusal Mutabakat Hükümeti Ordu Sözcüsü Kanunu Hafter güçlerine ait çok sayıda araç ve mühimmatın ele geçirildiğini kaydetti.

Bir açıklama da Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'dan geldi. Başağa yaptığı açıklamada Trablus'ta yaşayan kadın ve çocukların artık güvende olduğunu belirtti.

Hafter milisleri ise bölgeyi kaçarak terkediyor. Hedeflerinde ise çocuklar vardı. Hafter milislerinin oyuncaklara tuzakladığı patlayıcılar, kameralara yansıdı.

Bölge kaynakalrı milislerin, tamamen Tarhune kasabasına çekildiğini bildirdi.

# libya # Trablus