Anadolu barolarından Metin Feyzioğlu'na destek

Türkiye Barolar Birliği'nin Genel Kurulu 4-5 Aralık’ta Ankara’da yapılacak Genel Kurul öncesinde Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu’na Anadolu barolarından destek geldi. Seçimlerde Anadolu barolarının gücünün arttığını söyleyen Sinop ve Bayburt baro başkanları, seçimlerde Feyzioğlu’nu desteklediklerini ifade etti.

Anadolu barolarından Metin Feyzioğlu'na destek

Türkiye Barolar Birliği’nin Genel Kurulu’na sayılı günler kala Metin Feyzioğlu’na Anadolu barolarından destek geldi.

Koronavirüs nedeniyle ertelenen Türkiye Barolar Birliği 36’ncı Olağan Genel Kurulu, 4-5 Aralık günlerinde Ankara’da yapılacak. TBB Avukat Özdemir Özok Kongre Merkezi'nde yapılacak seçimlerde mevcut Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu ile Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan başkan olmak için yarışacak.

Genel Kurul’da 348 delege oy kullanacak. Çoklu baro kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Anadolu barolarının rolü arttı. Kanuna göre seçimle her baro, baro başkanı dahil 4 delege ve 5 bin avukat için bir delegeyle TBB Genel Kurulu’nda temsil edilecek.

ANADOLU BAROLARINDAN DESTEK GELDİ

Anadolu baroları Genel Kurul’da yarışacak Feyzioğlu’na desteğini açıkladı. Baro başkanları Aydınlık gazetesine konuştu.

Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir, ''Anadolu barolarının Barolar Birliği Genel Kurulunda gücünün artmasını sağladı. Artık Genel Kurulun sonucunu belirleyen 4-5 baro olmayacak. Anadolu baroları etkisiz eleman gibi kalıyordu. Fakat şimdiki düzenleme de adil değil. 50 bin avukatın temsil delege sayısı 13 ile sınırlı kalmamalıydı. Metin Feyzioğlu’nun nasıl bir emek ve çaba gösterdiğini, meslektaşlarımız ve ülkemiz için nasıl mücadele ettiğini görüyorum. Her konuda aynı görüşte olabilir miyiz? Farklı görüşlerimiz de oluyor. Ama bu farklılık sadece görüş farklılığıdır. Herhangi bir niyet farklılığımız yok. Onun da niyeti aynı: hukukun üstünlüğü, mesleğin güçlenmesi.'' dedi.

Baybur Baro Başkanı Av. Serkan Pekmezci de ''Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yaptığı çalışmaları destekliyoruz. Kendisini seçimlerde de destekliyoruz. Türkiye'de şu an çok sayıda genç avukat var. Onların sorunlarıyla daha çok ilgilenilmeli. Ülke açısından sınır dışı operasyonlarımız var. Bunları desteklememiz lazım.'' ifadelerini kullandı.

# ankara # Sinop # aydınlık # Bayburt # tbb # Erinç Sağkan # Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan # Erinç Sağkan Metin Feyzioğlu # TBB Metin Feyzioğlu # Metin Feyzioğlu Türkiye Barolar Birliği