TBB Başkanı Sağkan Kavala ve Demirtaş'a sahip çıktı

Türk Barolar Birliği Birliği’nin yeni başkanı Erinç Sağkan, Sorosçu Osman Kavala ve terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş’a sahip çıktı. Kavala ve Demirtaş hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmamasında en büyük 'vebalin' yargının üzerinde olduğunu söyleyen Sağkan, ''Hızla anayasasızlaşma sürecine evriliyoruz” ifadelerini kullandı.

TBB Başkanı Sağkan Kavala ve Demirtaş'a sahip çıktı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, göreve gelir gelmez Türk yargısını hedef aldı.

Sorosçu Osman Kavala ve terör hükümlüsü Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a arka çıkan Sağkan, Kavala ve Demirtaş hakkındaki Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmamasında en büyük 'vebalin' yargının üzerinde olduğunu söyledi.

Euronews Türkçe’ye konuşan Sağkan, ''Hızla anayasasızlaşma sürecine evriliyoruz” ifadelerini kullandı:

- Anayasa başka türlü beyanlarla her türlü yöntemle yok edilmeye çalışılabilir. Ancak bunun karşısında durması gereken işte yargıdır zaten. Maalesef burada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının uygulanmamasına bizzat bir yargı kararı araç oluyor ve geldiğimiz noktada anayasanın 90. maddesi tamamen yok sayılıyor. En büyük vebal de yargı yargının üzerinde diye düşünüyorum.

Öte yandan Erinç Sağkan başkanlığındaki Türkiye Barolar Birliği heyeti, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 10 sene önce yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenine katıldı. Sağkan, törendeki konuşmasında, ''34 yurttaşımız katledildi ancak şeffaf bir kovuşturma süreci yürütülmedi. Ülkemizde çok uzun zamandır devam eden cezasızlık politikasının çok ağır bir örneğini daha yaşadık.'' dedi.

# hdp # şırnak # Türkiye Barolar Birliği # tbb # aihm # uludere # selahattin demirtaş # osman kavala # demirtaş # Erinç Sağkan