5 ilde eğitime kar engeli

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Erzincan, Van, Giresun, Iğdır ve Ordu'da eğitime 1 gün ara verildi.

5 ilde eğitime kar engeli

Yurdun birçok bölgesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Erzincan il genelinde, Giresun`un Çamoluk ve Alucra ilçesinde, Ordu'nun Mesudiye, Gürgentepe ve Akkuş ilçelerinde, Van`ın merkez İpekyolu, Edremit, Özalp, Saray ve Tuşba ilçelerinde, Iğdır'da Aralık ilçesine bağlı Yenidoğan Köyü'nde okullara 1 gün ara verildiği açıklandı.

Kar tatili verilen yerlerde engelliler ve hamile kamu çalışanları da 1 günlüğüne idari izinli sayıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesine karşı uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklığının ise, kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji yağış dışında kuvvetli rüzgara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

# ordu # meteoroloji # giresun # kar tatili # kar # Erzincan # van # Hava durumu # Iğdır # kış # tatil # özalp # ipekyolu # Edremit # alucra # Aralık # Tuşba # saray # okullar tatil mi oldu # akkuş # hava durumu haberleri # mesudiye # hangi illerde okullar tatil edildi # çamoluk