PKK/PYD'nin diğer Kürtçülere karşı tehditleri arttı

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

PKK'nin  Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlediği nevroz kışkırtmaları sırasında kürsüden Cemil Bayık'ın mesajı okunmuştu. Avrupa'da yayın yapan PKK'nin TV Kanalları bu  mesajı düzenli aralıklarla verdi. Mesajda Irak KDP'sine yönelik tehditlere de yer veriliyordu. Bu mesajın ardından örgütün yayın organlarında "TSK 2 Nisan tarihinde harekat başlatacak ve KDP bu harekata destek verecek, katılım gösterecek" yönlü haberler yapıldı. TSK'nin harekatı 2 Nisanda değil 16 gün gecikmeyle başladı. Burada dikkatimizi çeken nokta, PKK'nin nisan ayı başlarında TSK'nin harekata girişeceği haberi idi. Bu haberi nereden aldılar ve kaynağı nedir? Soru yanıtını bekliyor. İstihbarat bilgisi olmadan tarih vererek açıklama yapmak tesadüfle açıklanamaz! CİA/MOSSAD'ın cirit attığı bölgede PKK/PYD'ye bu kanallardan uyarıların gitmesi muhtemeldir.

PKK, Suriye'de PYD/YPG aracılığıyla diğer muhalif Kürtçü örgütlere yönelik sindirme eylemlerine hız verdi. PYD/YPG'yi desteklemeyen Barzanici ve diğer bölücü örgütlere yaşam hakkı tanımayan PKK; gazeteci, genç ve çocuk, KDP kadroları ile Barzanici Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi  (ENKS) elemanlarını kaçırıyor ve şiddet uyguluyor. Kendilerine destek vermeyen bazı Kürt aşiretlerini baskı altında tutmaya çalışan SDG, aynı zamanda ABD'nin işgal bölgelerinde halkı sindirmek için şiddet uyguluyor.

PKK CAHŞ HAREKETİDİR

Bunu biz değil Irak KDP'si söylüyor. Son günlerdeki gelişmelerin ardından bir açıklama yapan I-KDP yetkilisi, "PKK bir cahş (hain-işbirlikçi. Mİ) hareketidir." dedi. İplerin gerilmesi ENKS (Barzaniciler)  ile SDG (PKK/PYD) arasındaki gerilimi arttırdı. Barzanici Roj Peşmergelerini istemeyen DSG, diğer Kürtçülerinde kendilerine biat etmesini istiyor.

PYD/PYD artık ENKS'ye yönelik olarak engelleme girişimlerinin yanı sıra  bürolarını yakmaya başladı. Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) yaptığı açıklamada, "PKK Rojava Kürdistanı Dêrîk ve Dirbesî’deki 2 merkezimizi yaktı." açıklamasında bulundu. Molotof kokteyli atılarak yakılan iki merkezde hasar büyük.

PKK'NİN ÖLÜM TEHDİTLERİ ARTTI

PKK'nın ana kadroları sürekli Avrupa'ya gider ve oradaki merkezkaç eğilimleri "bertaraf" ederek geriye dönerler. Ancak PKK'nin Avrupa kanadı örgüt açısından büyük önem taşıyor. Mali kaynak yaratılmasının yanı sıra eleman devşirilmesi ve uluslararası ilişkiler açısından da ilk sıralarda yer alır.

Amerikan emperyalizmine karşı dik duruşun ve piyonu PKK'nin tarihi yenilgisinin tescil edildiği 24 Temmuz 2015 sonrası Kürtçü aydınlar ve siyasetçilerde örgüte yönelik eleştiriler, karşı duruşlar artarak günümüze kadar geldi. Bu durum örgütte rahatsızlığa neden oluyor. Bunun üzerine PKK yayın organları üzerinden tehditlere başladı.

Kürtçü bir sitede, "PKK sosyal medya üzerinden kendisini eleştiren aydın, yazar, araştırmacı, siyasetçileri ölümle tehdit etti. Sosyal medya dışında da bazı kişilerin ailelerine ulaşılarak “oğlunuza söyleyin sussun, yoksa biz sustururuz” haberi yayınlandı. Devamında, "PKK örgütü son yıllarda halk içindeki itibarlarının azalması ve kendisine muhalif olan çevrelerin daha görünür olmasından büyük bir rahatsızlık duyuyor. Sosyal medya üzerinde PKK tarihinin karanlık yönleri, günlük siyasetteki anti-Kürt tutumlarının deşifre edilmesi ve PKK’nin medya tekelinin kırılması ile PKK Kürdistan’da her türlü muhalefete öfkeli ve saldırgan yaklaşıyor." denildi. Görüldüğü gibi PKK sıkıştıkça hem dışa ve hem de içe doğru daha da saldırganlaşıyor.

FERDA ÇETİN SAHNEDE

Ferda Çetin Avrupa'da PKK'nin yayın organlarının organizesinde birincil derecede rol oynayan kişi. Yurt dışında pek çok PKK'linin "görev alanı" değiştiği halde yerini koruyan tek kişi neredeyse Ferda Çetin denilebilir.

Kürtçü sitedeki haber şöyle: "Ferda Çetin 27 Mart tarihinde Avukat, siyasetçi ve insan hakları savunucusu olan Sıtkı Zilan’ı Twitter’de ki bir paylaşımından dolayı hedef gösterdi ve tehdit etti. Sıtkı Zilan Twitter’de PKK’nin Güney Kürdistan’daki faaliyetlerini eleştirmişti. Bu olaydan sonra PKK’nin sosyal medyada ki trolleri tek tek PKK’ye eleştiri yapanları tehdit etmeye başladı. Kendilerine eleştiri yapanlara karşı devrim yasalarını işleteceklerini ve PKK’nin hiçbir şeyi karşılıksız bırakmayacağını" söylediler. Bununlada yetinmeyen PKK'liler pek çok kişiye dönük olarak, "adresinizi biliyoruz" diye ölümle tehdit ettiler. Hatta iş öyle bir kerteye geldi ki, "kendi sempatizanları içinde bile birkaç eleştiri yapan kişiyi tehdit etmeye başladılar. Newroz’da kendisine yakın, çalışanı A. P. isimli kişinin İsviçre’deki Newroz’da sahnede sadece Öcalan’ın dev fotosu olmasını eleştirmesinden dolayı kendisine büyük bir saldırı yapıldı."

PKK'Yİ ÇÖKÜŞ RUHU SARDI

Türkiye-İran-Irak-Suriye dörtgeninde pek çok alandaki hakimiyetini kaybeden PKK ile yan kolları işi bireysel teröre vardırdı. Sıkıştıkça saldırganlığı artan örgüt çıkmazlarda debeleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Pençe - Kilit Operasyonu ve Irak Ordusunun başlattığı eş zamanlı harekat PKK'yi kımıldayamaz hale soktu. HDP ile destekçilerinin feryatları boşuna değil! Çünkü ağababalarına karşı kararlılıkla sürdürülen operasyonlar büyük kayıplara neden oluyor. Emir aldıkları merkezlerin yerle yeksan edilmesi onların alanlarını da daraltıyor.

# abd # türkiye # pkk # açıklama # hdp # türk # harekat # son