Alevilerimizi üzenleri bizde üzeriz

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Aleviler ve Aleviciler ayrımı

"Alevicilik" ve "Aleviciler" tanımını kullanmamız bazı yanlış anlaşılmalara neden olmuş! Alevicileri Alevisever ve Aleviler yararına çalışanlar olarak görmüyoruz. Tam tersine Alevilere zarar veren unsurlar olarak değerlendiriyoruz. Alevicilik yapanlar çıkarcıdır, şeytanla bile işbirliğine hazır emperyalizmin devşirmeleridir. Bizler her şeyden önce Anadolu Aleviliğini ülkemizin engin zenginliklerinin ana ögelerinden biri olarak görürüz. Türkiyesiz Alevilik, Alevisiz Türkiye düşünülemez! Anadolu halk kültürümüzün oluşmasında yadsınamaz katkıya sahip Alevi canları üzenleri üzeriz!

Alevilerimiz ile Alevicileri birbirinden ayıran en önemli olgu, Alevicilerin emperyalizm destekli ve Türkiye düşmanı olmaları. Aleviciler aynı zamanda PKK/ HDP bozgunculuğunu meslek edinen Alevicilik tacirleridir. Onlar için önemli olan Aleviler değil ABD/AB'nin devlet çıkarlarıdır. "Alman Aleviliği", "Avusturya Aleviliği" projelerinde yer alanlar Alevicilik satan Alevicilerdir!

İçeriğini doldurarak Alevicilik ve Aleviciler kelimelerini ilk kullandığımızda çok olumlu tepkiler aldık. Bundan sonrada Alevilerimizi Alevicilerden titizlikle ayırmaya devam edeceğiz. Alevici; sözde Alevi fiiliyatta sahte Alevidir!

Anadolu Aleviliğini doğdukları topraklara yabancılaştıran, düşman belleten Avrupa merkezli Alevici kuruluşların anti propagandalarına cepheden karşı çıkmaya devam edeceğiz. Evet, onlar Anadolu Alevilerini temsil edemezler. Alevileri İslam dışı uyduruk yeni bir dinin payandası haline getirmelerine sessiz kalamayız.  

Amerikancı PKK/HDP ve sahte solun cirit attığı Alevici oluşumların hedef tahtasına oturttuğu Vatan Partisi, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal bundan sonrada emperyalist bir proje olan "EuroDolar Aleviliği"ne ve "EuroDolar İslamı"na karşı üzerine düşeni yapacaktır. Bu mücadele aynı zamanda devrim ile karşı devrim arasındaki amansız savaşımın bir parçasıdır.

Türkiye'deki Alevi canlara güveniyoruz ve bir çağrıda bulunuyoruz, "Alevicileri Alevi kuruluşlarından def ediniz" ve o kapıdan bir daha içeri girmemeleri için tedbirlerinizi alınız. Aksi halde zararını hem Aleviler ve hem de tüm Türkiye çeker. Buna mahal vermeyelim ve kenetlenelim.

Erzincanlı Aşık Daimi'nin (İsmail Aydın) daha öncede yayınladığımız şiirini bir kez daha takdirlerinize sunuyoruz:

NE ÇIKAR DOST


Göremiyor isem gerçek varlığı
Sünni’yisem Alevi’ysem ne çıkar
Sanat edindiysem sahtekârlığı
Sünni’yisem Alevi’ysem ne çıkar


İnsanlık giderken hep ileriye
Bizler inadına kaldık geriye
Gelmedikçe cehaletten beriye
Sünni’yisem Alevi’ysem ne çıkar


Kemaletim hidayetim olmazsa
Marifet suyundan kabım dolmazsa
Benden insanlığa eser kalmazsa
Sünni’yisem Alevi’ysem ne çıkar


Gayet inatçıysam, gayet zorbalı
Gündüz tesbihliysem, gece kavgalı
Olmadıkça insanlığa faydalı
Sünni’yisem Alevi’ysem ne çıkar


Daimi’yim nefse galip olmazsam
İlme fazilete talip olmazsam
Ele, dile, bele sahip olmazsam
Sünni’yisem Alevi’ysem ne çıkar

# abd # türkiye # hdp # avrupa # Devlet # Ulusal # ilk # Partisi