Yaratıcı yıkıcılığın ayak sesleri

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Son bir ay içinde ülke sathında yaşanan olaylar yaratıcı yıkıcılığın ayak sesleri olarak değerlendirilebilir. Aslında son gelişmeleri uyarıcı sinyal olarakta anlayabiliriz. Sığınmacılara yönelik psikolojik ve fiili saldırılar, ahlaksızlığı çağrıştıran sokak rezaletleri, kağıt toplayıcıları üzerinden Türk/Kürt ayrımcılığını körükleyen provokasyonlar, Aleviliği gündemde tutarak bölücülüğe alan açma girişimleri, DBP'nin ( PKK'nin diğer yedek partisi) PKK adına vekillik yapan kişinin polise yumruk atması, FOX TV, Tele 1 TV, KRT TV, Halk TV'nin kışkırtıcılığa çanak tutması dikkate alınması gereken olgulardır.

Türkiye birlik ve bütünlüğüne yönelik Irak'ın Kuzeyinde başlattığı operasyonlar, Zeytin Dalı Bölgesi olarak değerlendirdiğimiz Suriye'nin kuzeybatı bölgesinde PKK/PYD'ye yönelik planlanan harekat göz önünde tutulduğunda, son eylemlerin kimlere yarayacağını kestirmek kolaylaşacaktır.

PKK, etkin olduğu Gara ve Metina'da büyük darbe aldı. Barınma, silah depoları ve lojistik destek alanlarının yerle bir edilmesi örgütü çaresizliğe sürükledi. Çatışma alanlarına güç sevk etmede zorlanan örgütte, moral bozukluğunun yanı sıra kaçışlarda arttı.

Tüm bu gelişmeleri değerlendirdiğimizde, bir plan dairesinde ülke sathında kaos çıkarma projelerinin hayata geçirilmeye çalışıldığını görürüz. Türk/Yunan savaşının ABD tarafından tezgahlandığı bir dönemde milli birlik ve bütünlüğümüzün korunması dünden daha fazla anlam kazanıyor.

Dar anlayışların içine hapsolmuş kesimlerin gözleri R. Tayyip Erdoğan dışında hiç bir şeyi görmüyor. Dış ve iç tehditlerin arttığı günümüzde ezberlerini bozmayanlar tarihin kenarlarına sürükleneceklerdir. Kafasını kendi omuzları üzerinde taşımayan ve yönlendirilenlerden ülkemize hayır gelmeyeceği gibi, bozgunculuğun piyonları olmaktanda kurtulamayacaklar.

Türkiye gibi eşsiz bir yurdumuz olduğu için sistem içi ve dışı partilerin, sendikaların, derneklerin türlü türlü kuruluşların kıymeti var! Eğer, Türkiye ulusal ve uluslararası alanda sıkıntıların içinde çırpınır duruma getirilirse bundan herkes zarar görür. Devrimcilik, emperyalizmin yaratıcı yıkıcılık projesinin karşısına dikilerek olur. PKK/FETÖ tipi piyonların arkasına takılanların gideceği son istasyon emperyalizmin kucağıdır.

Bu yaz beklenenin ötesinde sıcak geçeceğe benzer! Belki de kartlar yeniden karılacak ve yeni saflaşmalar oluşacak.  Bazı ikircikli tavır içindeki kesimlerin hangi safta yer alacağına ise koşullar karar verecek. Türkiye'nin milli bağımsızlığı  (milli çelişme baş çelişmedir) diğer tüm çelişmeleri çözüm yoluna ulaştıran esas unsurdur.

# abd # türkiye # erdoğan # pkk # suriye # türk # Ulusal # son