PKK ölen kadrolarını açıklamıyor

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Örgütün tarihine bakıldığında karanlıkta kalan pek çok noktanın bulunduğunu, örgütten ayrılanların yazılarından, anılarından çıkarıyoruz. 1982 yılında gerçekleştirdikleri belirleyici önemdeki PKK’nin ikinci kongresinin ardından işlenen iç cinayetlerin bir kısmının uzun zaman saklandığını ve bazılarının suçunun çatıştığı karşı kuvvetlere yüklediklerini yıllar sonra öğrendik.

1990’lı yıllarda ülkemizde Amerikancı gladyo tarafından “faili meçhul” cinayetlerin işlendiği dönemde, PKK önderliği hem dağda ve hem de Bekaa’da katlettikleri arkadaşlarının suçunu Türkiye’ye atma becerisini iyi uygulamıştı! Ailelerine çocuklarının direnerek, çatışmalar içinde öldürüldü yalanını yıllarca ve hatta günümüze kadar kullandılar.

ABD emperyalizminin beşinci kol faaliyetlerinin baş aktörlerinden PKK iç infazlarına devam ediyor ve duracağı da yok. İran-Irak-Suriye ve Türkiye’de sayısız örgüt mensubu acımasızca infaz edildi.

PKK, çatışmalarda ölen kadrolarını da çoğu kez anında açıklamak yerine zaman kollayarak açıklama yoluna gider. İşte bunlardan birisi de TSK'nın operasyonları sırasında hayatını kaybeden ve örgüte 1986’da Avrupa’dan katılan Maraşlı Esma Doğan.

DarkaMazi’deki habere hep birlikte bakalım: “PKK’nin kadın hareketi olan PAJK (Partiya Azadiya Jinen Kurdistan) iki gün önce bir açıklama yayınlayarak yöneticilerinden Delal Nurhak kod adlı Esma Arat’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. PAJK açıklamasında Esma Arat’ın üç yıl önce hayatını kaybettiği açıklandı. Türk devleti 2020’nin ilk ayında Esma Arat’ın Eylül ayında vurulduğunu açıklamıştı. (…) Delal Amed’in ailesinden bazı üyeler “Türk devletinin bildiğini neden bizden gizliyorlar” biçiminde tepki gösterdi. PKK son yıllarda Türk devletinin açıklamasına rağmen kayıplarını gizliyor. Sadece belli dönemlerde tek tek yönetici isimleri açıklanıyor. (…) Kaynaklarımız  “PKK’nin Maraş, Pazarcık ve Elbistan kitlesi içinde eskisi kadar etkisinin kalmadığını belirtiyorlar. Özellikle de PKK içinde Maraşlı çok az eski kadronun kaldığını PKK’nin duygusal olarak eski Maraş kitlesine dönük çalışma yapmak için Esma Arat ismini kullanılacak. Avrupa’daki PKK kitlesi yazın tatilde, sonbahar ve kışın geliyorlar. PKK şimdi Maraşlıların yaşadığı Avrupa ülkelerinde Esma Arat için anmalar düzenleyecek, kitle mecbur gelecek. Ayrıca sonbahar ayları PKK’nin yıllık kampanya ayları. Yani insanlardan para alınıyor. Maraşlılar genelde eskiden buralara (Avrupa’ya) yerleşmişler, genelde zenginler. PKK onlardan para alırken zorlanmamak için her yıl bir şeyleri kullanıyor. Birkaç yıldır PKK’nin eski Maraşlı kadrolarından Kasım Engin (ismal Nazlıkul)  27 Mayıs 2020 yılında vurulmuştu, o öne çıkarılıyordu. Bu yıl da Delal Nurhak ismi kullanılacak”.

PKK son derece pragmatist bir örgüttür ve çıkarı için her yola girmeye hazırdır. Özellikle de Avrupa örgüt açısından büyük önem taşıyor. Mali kaynaklarının oluşumunda Avrupa ilk sırayı alır. Uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, ABD/İsrail için istihbarat toplama gibi karanlık ilişkiler ağı ile PKK tipik bir mafya örgütüdür.

Avrupa’da PKK - FETÖ- Süleymancılar başta olmak üzere Nurcular ve diğer tarikatlar, PKK ile ortak hareket eden sahte solcu örgütler cirit atmakta ve kendilerine her türlü kolaylık sağlanmaktadır. O bakımdan Avrupa'daki Türk toplumuna ve onun ileri gelenlerine büyük iş düşmektedir. T.C. kuruluşlarının bu yöndeki girişimleri de büyük önem taşıyor. Aksi halde Ne PKK/FETÖ tipi kontra örgütler biter ve ne de ülkemizde bunların açık ve gizli kollarının faaliyetleri son bulur.

# abd # türkiye # fetö # pkk # Bir # ilk # pkk terör örgütü # son # eylül # PKK açıklama # PKK Apo # pkk arananlar listesi # pkk aranan listesi