PKK/HDP'li Garo Paylan'ın soykırım isterisi ve saplantısı

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Garo Paylan “Bizim Ermenilerimiz” içinden çıkıp Amerikancı PKK/HDP ile buluşunca rotasını da şaşırdı! Çünkü o artık Kandil’de ısıtılan ve HDP kanalıyla sunulan projelerin uygulayıcıları arasına katılmıştı. Yaptığı her açıklamada kin kusuyor ve nefret yayan söylemler kullanıyor. Türkiye zor durumda kaslında ne olusa olsun zihniyeti Garo Paylan’ı adeta esir almış!

PKK/HDP Vekili Garo Paylan, Meclis Başkanlığına, “Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması ve Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” verdi. ABD emperyalizminin arızalı Başkanı Joe Biden’in açıklamalarıyla aynı paralelde tavır alan Garo Paylan, ülkemize duyduğu husumeti böyle telafi etmek istiyor. Talat Paşa, Cemal Paşa ve Enver Paşa’nın isimlerinin ve heykellerinin kaldırılmasınıda talep eden Paylan, “Türk Vatandaşlığı” yerine uyduruk tanımlama getirilmesini de düşüncesizce önerebiliyor.

“Ermeni halkının acısıyla yüzleşmeliyiz ve bu acıyı adaletle dindirmeliyiz” gibi süslenmiş lafların ardına sığınan Garo Paylan hemen ardından: “Tehcir Kanunu’nun başta Ermeniler olmak üzere Süryani, Keldani ve Ezidi halkları için de büyük yıkımlara sebebiyet verdiği, 1915’te başlayan bu büyük suçun inkârının 106 yıl boyunca suçun tekrarına yol açtığı, Türkiye’de azınlıklara karşı defalarca nefret suçları işlendiğini” ekledi. PKK/HDP safında yer alırsan olacağı budur! Hrant Dink yaşasaydı yukarıdaki sözlerden dolayı hepinizin yüzüne tükürürdü! Emperyalist merkezlerin yıllardır projelendirdiklerini kendi görüşüymüş gibi sunanlar yanıldılar ve yine yanılacaklardır. Birlikte yaşadıkları halkların arasına nifak tohumu ekmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Gao Paylan’a Kaynak yayınları arasında çıkan sözde “Ermeni soykırımı” yalanı üzerine belgesel kitapları edinmesini öneririz! Ayrıca yine aynı yayınevi tarafından yayımlanan 488 sayfa büyük boy “Perinçek-İsviçre Davası. AİHM Büyük Daire Kararı” kitabını da ekleyelim.

Ermeni vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya yönelik böylesi yaklaşımları son derece yanlış buluyoruz. Hrant Dink’in o iz bırakan uyarısını her daim akılda tutmalıyız. Emperyalizmin bölücülüğü kullandığını ve daha sonra terk edip gittiğini tekrar etmeye gerek duyulmayacak sözlere ihtiyacımız var. Garo Paylan Ermenilerimizi değil, ancak şimdi yaptığı gibi PKK/HDP’yi temsil edebilir ve onlar adına konuşabilir!

Türkiye Ermenileri PKK/HDP’ye bırakılmayacak kadar değerlidir ve Ermeni vatandaşlarımız bunlara papuç bırakmayacak kadar bilinçlidir. Garo Paylanların Türkiye halkının huzurunu bozan hamlelerini birleşerek engelleyecek ve yalnız kalmalarını sağlayacağız. Garo Paylan’ın peşine takılanlar ABD emperyalizminin işbirlikçisi, kara gücü PKK’nın kuyrukçusu olurlar.

# makale # perinçek-isviçre davası # yazı # Murat İnce # ermeni soykırımı