PKK fidye için adam kaçırıyor

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

PKK yıllardır ülkemizde pek çok genci ve çocuğu kaçırarak ateşe sürdü. Yurdundan, ailesinden, arkadaşlarından koparılan gençleri ve çocukları kamplarda eğitimden geçirdikten sonra ellerine silah vererek ABD’nin kara gücünün elemanı yaptı. Pahalı Amerikan conilerinin yerine ucuz piyon olarak çatışma ve savaş alanlarında heder edilen gençlerin örgütten kaçışları hızlandı.

Diyarbakır Annelerinin direnişi boşuna değil. Onlar evlatlarının ateş hattında hayatlarını kaybetmelerini istemiyor ve PKK/HDP’ye isyan ediyorlar. “Başlarım sizin Kürdistan davanıza” diye haykıran annenin feryadı yeri göğü inletti. Analar çocuklarının haklı bir dava için mücadele etmediklerinin bilinciyle vatanları Türkiye'ye silah çekenlere lanet yağdırmaları anlamlıdır.

Gençleri ve çocukları kaçıran PKK bununlada yetinmeyerek Irak’ın kuzeyinde fidye için adam kaçırmaya başladı. Ortadoğu’da uyuşturucu trafiğini, insan kaçakçılığını ve her türlü karanlık ilişkilerin organizesini üstlenen PKK, son dönemde içine girdiği darboğaz nedeniyle adam kaçırarak yeni gelirler elde ve gözdağı verme peşinde.

Erbil’den bildiren K24 haber sitesi PKK’nın Irak’ın kuzeyinde zorla adam kaçırdığını ve karşılığında yüksek meblağlı fidye istediklerini açıkladı. PKK fidye için kaçırdığı kişilerin ailelerine de baskı uyguluyor.

PKK medyasında yayınlanan bir videoda oğlu PKK’ye bağlı gruplar tarafından kaçırılan bir kadın, silah zoru ve tehditle oğlunun serbest bırakılmasını istiyor. Haber şöyle devam ediyor: “K24’e bilgi veren bir kaynak, PKK’nin baskı ve tehdit altında söz konusu kişilerin görüntülerini kaydettiğini ve bu kişilere zorla bazı cümleler söylettiğini bildirdi. Görüntüsü yayınlanan kadınlardan biri, “Oğlum suçunu itiraf etti, işlediği suçun bedelini ödüyor” ifadelerini kullandı. Kaynak, PKK mensuplarının, Endize köyünde kaçırılanların ailelerine çocuklarını para karşılığında serbest kalacağını ancak bundan bahsetmemelerini ve çocuklarının serbest kaldıktan sonra köyde kalmamaları gerektiğini belirttiğini aktardı. Kaynak, ailelere PKK aleyhinde konuşmamaları yönünde baskı yapıldığını kaydetti.”

MAFYA YÖNTEMİ

PKK’nın evrimini gözden geçirdiğimizde kuruluşundan bu yana hep cinayetlerle, iç infazlarla, karanlık işlerle anıldığını görürüz. PKK karanlık ilişkilerinin tam ortasında yer alan mafya tipi bir örgüttür. Sadece Almanya, Fransa, Benelüks ülkelerindeki hapishanelerdeki PKK’lıların hangi suçla yattıklarına bakın yeter.

K24’e isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, “PKK’nin 6 ay önce Werti, Pişder ve Sidekan nahiyelerinden 6 vatandaşı Kürdistan Bölgesi’ne ajanlık yaptıkları suçlamasıyla kaçırdığını ve bu kişilerin serbest bırakılması için kişi başına 4 bin dolar talep ettiğini bildirdi. Paranın ödenmemesi halinde, kaçırılanların 2 yıl boyunca PKK tarafından hapiste tutulacağının ailelere iletildiğini belirtti. Kaçırılanların ailelerinin maddi durumunun olmadığını bildiren kaynak, PKK’nin kontolündeki bölgelerde halka yönelik çok sıkı kurallar koyduğunu ve halkın günlük yaşamının çok zor şartlara bağlandığını ifade etti. PKK’nin sivillerin telefonlarına el koyup günlerce iade etmediğini vurgulayan kaynak, telefonlarda kimlerle görüşüldüğünün incelendiğini belirtti. Werti’de kaçırılan 2 kişinin yaşlarının 20 ve 25 olduğu kaçırılanlardan birinin okuryazarlığının olmadığını, diğerinin ise temizlik işçisi olarak çalıştığını ve bu kişilerin siyasetle ilgilerinin olmadığını ifade etti.”

Şu yukarıdaki açıklama bile yalnız başına PKK’nın ne menem bir örgüt olduğunu göstermeye yeter! Yoksulluk içinde çırpınan insanların çocuklarını, eşlerini kaçırarak karşılığında para isteyen bir örgüte “ulusal kurtuluşçu”, “Kürt halkının temsilcisi” payeleri verenler ve PKK’nın yan kolu HDP’ye siper olanlar ne büyük bir suça ortak olduklarını niye görmüyorlar? Göremezler, çünkü ABD emperyalizmi onların gözlerine sözde “Hak-Hukuk-Adalet” perdesi çekmiş, vicdanlarını kör etmiş!

# pkk # hdp # hdp kapatılsın # hdp pkk # adalet # hukuk # pkk hdp # Kürdistan # fidye # Mafya # hak # Kürt halkı # adam kaçırma