CHP listelerinden Meclis'e girmişlerdi: DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi ayrı grup kuracak

CHP listelerinden seçilen ardından da CHP’den ayrılan Deva, Gelecek ve Saadet Partisi milletvekilleri Meclis’te altıncı grubu kurmak için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. 3 parti, yeni bir toplantı daha yaptı. Deva, Gelecek ve Saadet Partisi’nin grup kurmaya karar verdiği iddia edildi.

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren Deva Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkardı. Yemin töreni öncesi CHP’den ayrılan milletvekilleri şimdi de grup kurma çalışmaları yapıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde Deva ve Saadet Partisi’nin katılımıyla 2 saati aşan yeni bir toplantı yapıldı. Toplantıya Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katıldı.

Görüşmede, üç partinin Meclis’te grup kurmasına ilişkin çalışmalar ele alındı. Gazeteci İsmail Saymaz, 3 partinin grup kurmaya karar verdiğini iddia etti.

Grubun nasıl kurulacağına ilişkin formüller üzerinde konuşulduğu öğrenildi. Grup kurmak için 20 milletvekili yeterli oluyor. Ancak 3 partinin milletvekili sayısı 35 olduğu için 7+7+7 formülünün uygulanabileceği söyleniyor.

Oluşturulacak grupta gerek görülürse geriye kalan 14 milletvekilinin de gruba eklenebileceği söyleniyor. Grubun isminin Demokrasi Birliği ya da Demokrasi İttifakı olacağı da konuşuluyor. 3 milletvekiline sahip Demokrat Parti’nin de gruba dahil olmayacağı kaydedildi.

Grubun hangi parti çatısı altında kurulacağının ise henüz belli olmadığı belirtiliyor. Saadet Partisi’nin 3 partinin kendi çatısı altında birleşmeyi teklif ettiği ancak Deva ve Gelecek’in öneriye soğuk baktığı öne sürülmüştü.

Deva, Gelecek ve Saadet Partisi’nin 35 milletvekili çıkarmasını sağlayan CHP’de ise değişim mesajlarının ardından kargaşa devam ediyor.

Bu dönem milletvekili adayı gösterilmeyen eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP’den istifa ettiğini açıkladı.

CHP'den önce Ak Partili olan Abdüllatif Şener ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini dile getirdi. Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# deva partisi # saadet partisi # Gelecek Partisi # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # Temel Karamollaoğlu # chp