Suriye yönetimi PKK-YPG'ye karşı mücadele veriyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye yönetiminin PKK-YPG'ye karşı mücadele ettiğini söyledi. "Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz" diyen Çavuşoğlu, terörle mücadelenin ortak hedef olduğuna dikkat çekti. Sığınmacı sorunuyla ilgili Türkiye'nin izlediği politikayı da anlatan Çavuşoğlu, Suriyelilerin ülkesine dönmesi için "onurlu ve güvenli dönüş" vurgusu yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin terörle mücadelesine dikkat çekti. PKK- YPG'ye karşı operasyonlar yapıldığını söyledi.

"Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz" diyen Bakan Çavuşoğlu, Suriye yönetiminin teröre karşı mücadelesinin Türkiye açısından da olumlu olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sığınmacı sorunuyla ilgili kışkırtmalara yanıt verdi. Türkiye'nin izlediği politikayı anlatan Bakan Çavuşoğlu, Suriyeliler için "Onurlu ve güvenli dönüş" vurgusu yaptı.

Katıldığı bir televizyon programında 500 bine yakın Suriyeli'nin ülkelerine geri döndüğünü söyleyen Bakan Çavuşoğlu, kışkırtma yapanlara da tepki gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna operasyonunu da değerlendiren Çavuşoğlu, NATO'ya bağlı ülkelerin içinde savaş devam etmesini isteyenlerin olduğuna dikkat çekti.

# türkiye # rusya # Ukrayna # pkk # terörist # suriye # YPG # Mevlüt Çavuşoğlu # suriyeliler # bakan