Vatan Partisi İran Ordu Gününe katıldı

İran İslam Cumhuriyeti Milli Ordu Günü Ankara’da düzenlenen resepsiyonda kutlandı. İran Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyona Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Korkmazcan da katıldı. İran Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'in gündeminde İsrail'in Mescid-i Aksa saldırıları vardı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara 

İran İslam Cumhuriyeti Ordu Günü Ankara'da kutlandı.

İran Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen kutlama resepsiyonuna başta Ankara'da bulunan yabancı askeri misyon temsilcileri olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Farazmand: ''İran ordusu, doğası gereği bölgesel güvenliğin sağlanması ve çatışmaların önlenmesinde rol oynuyor.'' dedi.

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile İran ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda Vatan Partisi geniş bir heyetle temsil edildi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer ile Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Korkmazcan da törene katılan özel davetliler arasındaydı.

Medya ve Siyaset dünyasından çok sayıda ismin katıldığı İran Ordu Günü resepsiyonunda Ulusal Kanal’ı İran Temsilcisi Gürkan Demir ve Ankara Temsilcisi Yakup Aslan temsil etti.

İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand ve Askeri Ataşe Albay Mahdi Omrani törende açılış konuşması yaptı. Büyükelçi Farazmand, konuşmasında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Farazmand konuşmasında özetle şunları söyledi:

- Bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesi adına hepimiz bu saldırıları yüksek sesle kınamalıyız.

İran Ordusu’nun başta Kutsal Savunma savaşı olarak anılan İran-Irak savaşında hayatlarını kaybedenler olmak üzere terörle mücadele şehitlerinin anıldığı programda İran ordusunun savunma alanındaki caydırıcı rolüne ve silahlı kuvvetlerin askeri yeteneklerine vurgu da yapıldı.

İsrail ve ABD'nin birkaç kez İran'a karşı askeri seçeneği kullanmakla tehdit ettiğini ve bu durumun, eğer başarabilseler ve cüret etseler, bölgeyi uzun bir savaşın içine sürükleyeceğini belirtmekte fayda var. Bugün artık askeri seçenekten bahsetmiyorlarsa, bunun nedeni İran'ın bağımsız ve yerel savunma gücü ve İran silahlı kuvvetlerinin kendi kendine yeterli olmasıdır.

Ordu gününde konuşan Mahdi Ormani, Türkiye ile İran'ın iyi ilişkilerine dikkat çekti:

- İran ordusu güçlü ve bölgede garanti sağlıyor. Türkiye ile iyi ilişkilerimiz ve iş birliğimiz var. Bu iş birliği teröristlere karşı savaşmayı da içeriyor.

Törende Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nı Tuğgeneral Hurşit Ağırcan temsil etti. Ağırcan konuşmasında, İran İslam Cumhuriyeti Ordu Günü’nü kutlayarak bölge güvenliğinin sağlanmasında iki ülke arasındaki‎ geniş iş birliğine dikkat çekti.

Ordu gününde konuşan Hurşid Ağırcan, ''İran kadim bir komşumuzdur.'' dedi:

- İran kadim bir komşumuzdur. Tüm dünya ülkelerine ve özellikle komşularını çok çabuk etkilemektedir bu durum komşu ülkelerinin bölge istikrarı İçin birlikte hareket etmelerini zorunlu kılmaktadır.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan da İran Ordu Günü münasebeti ile Türkiye İran dostluğunun önemine dikkat çekti.

Resepsiyon, iftar yemeği ile sona erdi.

# abd # türkiye # iran # vatan partisi # Milli Savunma Bakanlığı # dünya # Ulusal # Vatan # Başkan # iftar # Partisi # siyaset