Çavuşoğlu'ndan İsveç'e sert tepki

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'yu kabul eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı’da artan İslam düşmanlığına tepki gösterdi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı’da artan İslam düşmanlığına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Kutsala saldırmak ifade özgürlüğü değildir. PKK sahip çıkarken de böyle söylüyorlar. Bu, neo Naziliğin bir göstergesi” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, konuşmasında son dönemde Batıda artan İslam düşmanlığına değindi. İsveç’te Kuran-ı Kerim’in yakılmasına sert sözlerle tepki gösterdi. Irkçı ve İslam karşıtı saldırılara karşı ortak mücadele vurgusu yaptı:

- New York’ta bir vatandaşımız ırkçı saldırıya uğradı. Kanada’da cemaate ateş açıldı, bir caminin duvarına müslüman karşıtı yazılar yazıldı. Mescid-i Aksa’da ölen Filistinli sayısı 18 oldu. Ramazan ayında bu artışın tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Özellikle Batı’da ırkçı ve islam karşıtı saldırıların arttığını görüyoruz. Biz Türkler ve müslümanlar olarak, İslam düşmanlığının insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Her türkü ırkçılığa karşı mücadeleyi birlikte yapmamız gerekiyor.

İsveç’in PKK’lı teröristlere ev sahipliği yaptığını da anımsatan Çavuşoğlu, terör örgütüyle yakın temasları pek çok kez basına yansıyan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye de eleştirdi:

- Linde’yi arasam bana 2 saat hikaye anlatacak. Ne diyecek ‘ifade özgürlüğü, bizim ülkemizde özgürlük var.’ PKK’ya sahip çıkarken de böyle söylüyor. Kutsala saldırmak ifade özgürlüğü değildir. bu, neo-naziliğin göstergesidir.

Macaristan ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 6 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

# pkk # terör # isveç # Mevlüt Çavuşoğlu # oldu # çavuşoğlu # son # ramazan # Dış işleri # mescid-i aksa