Abd'nin Türkiye'yi Hedef Alan Raporuna Bahçeli'den tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’yi hedef alan raporuna sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’yi hedef alan raporuna sert tepki gösterdi. Bahçeli, raporla ilgili "Yok hükmündedir, yırtılıp atılacak kağıt parçasıdır" dedi. Gündemdeki sığınmacı tartışmasıyla ilgili de konuşan Bahçeli, provokasyon yapıldığını vurguladı. “Sığınmacı sorunu el birliğiyle çözülmesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’yi hedef alan raporuna sert tepki gösteren
Bahçeli: ABD Dışişleri Bakanlığı 12 Nisan 2022 tarihinde hazırlanan, insan hakları raporunu yayınladı. Buruşuk ve sararmış bir kağıt parçasından ibaret bu rapor müsveddesinde Türkiye haksızlığa uğramıştır. Zannedersiniz ki ABD sütten çıkmış ak kaşık, insan hakları sevdalısıdır. Bize göre rapor bir FETÖ komplosudur. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı 2021 yılı insan hakları raporu bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bu raporu kınıyorum.'' dedi.

Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen Bahçeli:
Biz bu alçakların oyununun bozacağız. Son günlerde ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıları bahane ederek toplumsal infiali tutuşturma gayretinde olanların devrede olduğu görülmektedir. Oyun sinsidir, tehlike kol gezmektedir. Bu karmaşık ve riskli sürecin dış tazyik ve tertibinin de bulunduğu ortadadır. Bu sorunu elbirliğiyle istismarına çanak tutmadan, ihtirastan uzak bir yaklaşımla, akılcı, adil, insani ve vicdani stratejilerle köklü şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir. Asayiş ve toplumsal huzuru kim ya da kimler bozuyorsa derhal gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmelidir. Düzensiz göç adı konulmamış istiladır. Yakalananlar derhal gönderilmelidir. Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndermek mümkün değildir. Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden ayrılış ve kopuşlarına neden olan şartlar kalkar kalkmaz geldikleri gibi uğurlamak da bizim asıl önceliğimizdir. Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır. Her insanın kendi yurdunda emniyetli ve esenlik içinde yaşamaya hakkı vardır. Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların dönmesine gerek yoktur. Ülkemizin ekonomik büyümesine, sosyal gelişmesine destek verenler de başımızın üstündedir.''

# abd # türkiye # fetö # mhp # devlet bahçeli # milli # destek # mülteci # son # sığınmacı # istila