"Fransa seçimi bizim seçimimiz"

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, 24 Nisan'da Fransa'da yapılacak tarihi seçimle ilgili kritik açıklamalar yaptı. Fransa'daki seçimlerin dünyanın geleceğini belirleyecek bir seçim olduğunu vurgulayan Perinçek, "Bu seçim, yalnız Fransa halkının seçimi değil, aynı zamanda bizim seçimimizdir" dedi. Vatan Partisi Genel Başkanı, Fransız halkını seçimde Macron'a karşı yarışacak olan Marine Le Pen'e (Marin Lö Pen) oy vermeye çağırdı.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, 24 Nisan'da Fransa'da yapılacak tarihi seçimle ilgili kritik açıklamalar yaptı. Fransa'daki seçimlerin dünyanın geleceğini belirleyecek bir seçim olduğunu vurgulayan Perinçek, "Bu seçim, yalnız Fransa halkının seçimi değil, aynı zamanda bizim seçimimizdir" dedi. Vatan Partisi Genel Başkanı, Fransız halkını seçimde Macron'a karşı yarışacak olan Marine Le Pen'e oy vermeye çağırdı.

Perinçek Fransa'daki seçimin Atlantik ve Asya'yı karşı karşıya getirecek önemde olduğunu söyledi. Doğu Perinçek'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Vatan Partisi 18 Nisan'da parti genel merkezinde Başkanlık Kurulu'nu topladı. Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek, toplantı öncesi Fransa'da 24 Nisan'da yapılacak seçimlerle ilgili Vatan Partisi'nin tavrını açıkladı:

- Güveniyoruz, Fransa halkı, 24 Nisan 2022 Pazar günü akşamı ABD emperyalizmini sandığa gömecektir. Fransız Devrimi’nin değerlerini ayağa kaldıracak olan Fransa halkı, ABD hegemonyacılığına ağır bir darbe indirerek yükselen Yeni Uygarlığa tarihî bir katkıda bulunacaktır.

Perinçek, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye karşıtı faaliyetlerine dikkat çekti.

Vatan Partisi Genel Başkanı, seçimde Macron'a karşı yarışacak olan Marine Le Pen ile yeni bir sayfanın açılacağını ifade etti. Perinçek, Le Pen'in seçimi kazanması halinde uygulayacağı programa işaret etti. Atılacak adımların Avrasya cephesini güçlendireceğini bildirdi:

- Fransa’nın Putini’dir. Avrupa’nın Batısındaki bir Putin, ABD’nin başına belâdır. Seçimi kazanınca uygulayacağı programa göz atılırsa, olay çok iyi anlaşılır: Fransa, NATO’nun askerî kanadından ayrılacak. Fransa, Filistin Devletini tanıyacak. Fransa, Suriye ile ilişkileri normalleştirecek, Beşar Esad yönetimi ile işbirliği yapacak. Fransa, Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu tanıyacak.
Seçimlerin Türkiye'nin de seçimi olduğunu vurgulayan Perinçek, Fransa’da oy kullanacak olan Türkleri Le Pen'e oy vermeye çağırdı:
- Le Pen’in kazanması dünya dengelerini değiştirecek. Bu seçimde Türkiye de taraftır. Çünkü ABD emperyalizmine karşı kurulan her cephe, Türkiye’nin de cephesidir. Bu nedenle bu seçim, yalnız Fransa halkının seçimi değil, aynı zamanda bizim seçimimizdir. Bu seçimde Türkiye halkı olarak biz de varız. Bu seçimde Vatan Partisi de var. Fransa’da oy kullanacak olan Türkleri, Cezayirlileri, Arapları, bütün Müslümanları, Afrikalıları, Fransız dostlarımızı Marine Le Pen’e oy vermeye çağırıyoruz.
# abd # türkiye # rusya # Perinçek # suriye # vatan partisi # fransa # seçim # avrupa # asya # nato # dünya # Macron # Vatan # Avrasya # Atlantik # Partisi # Le Pen