Soylu ABD ve AB'ye meydan okudu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Suriye ve Irak'ı bölme planlarına meydan okudu. Soylu, “Amerika'nın ve Avrupa'nın elinden Suriye'yi, Irak'ı da kurtaracağız, oralara da huzur getireceğiz” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’yi hedef alan İnsan Hakları Raporu’na da tepki gösteren İçişleri Bakanı, "Biz sizin hakkınızda rapor yazarsak esas o zaman yandı gülüm keten helva" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Esenler’de İyilik Fuarı’nın açılış töreninde konuştu. Hakkari'den gelen bir milletvekili arkadaşıyla konuştuğunu belirten Soylu, Amerika’nın ve Avrupa’nın elinden Suriye ve Irak’ı kurtaracaklarını kaydetti.

Avrupa ve Amerika’ya karşı net mesajlar verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye'yi hedef alan raporuna sert tepki gösterdi.

- Biz PKK’yı gömdük, gömmeye devam edeceğiz. Biz FETÖ’yü gömdük, gömmeye devam ediyoruz. Batı’da ne kadar muhafaza etmeye çalışırsanız çalışın. Bize hangi musallatları ortaya koymaya çalışırsanız çalışın. Herhangi bir başarı elde edemezsiniz.
- Amerika'nın ve Avrupa'nın elinden Suriye'yi, Irak'ı da kurtaracağız, oralara da huzur getireceğiz.
- Dedi ki; gecenin saat 2'sine 3'üne kadar Hakkari'nin Yüksekova'nın keyfini çıkardım. Burada 4'te, 5'te insanları evlerine sokuyorlardı, korkutuyorlardı. Ona dedim ki “Allah şahidimiz olsun. Nasıl Doğu ve Güneydoğu'ya huzur getirmişsek, Amerika'nın ve Avrupa'nın elinden Suriye'yi, Irak'ı da kurtaracağız, oralara da huzur getireceğiz”

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kollarının düzenlediği sahur programında da konuşan Soylu, Türkiye’yi hedef alan İnsan Hakları Raporu hazırlayan ABD’ye tepkiliydi:

- Sizin bizim hakkımızda rapor yazmanız değil, biz sizin hakkınızda rapor yazarsak esas o zaman yandı gülüm keten helva. Sen daha dün kendi generalini PYD/PKK terör örgütünün bir sözde yöneticisine göndermedin mi binlerce tır silahla beraber? Onlar Türkiye’nin huzurunu ve birliğini bozsun diye göndermedin mi?

İçişleri Bakanı Soylu, ABD’nin aileyi parçalama programına da tepkisini dile getirdi:

- Amerika şöyle istiyor; dünyanın her yerinde erkeklerle erkekler evlensin. Kadınlar da kadınlarla evlensin. Ya siz evleneceksiniz, Lut kavmi gibi olacaksınız, haşr olacaksınız. Ben size ne diyeyim?
# istanbul # abd # türkiye # amerika # fetö # pkk # suriye # terör # süleyman soylu # avrupa # ab # batı # doğu # Gaziosmanpaşa