Çavuşoğlu Batı'nın Rusya yaptırımlarını değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla ilgili Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini söyledi. BM'de Türkiye'ye yönelik bakışın olumlu anlamda değiştiğini ifade eden Çavuşoğlu, ''Bizim bu yaptırımlara katılmamızın gerçekçi olmadığı anlaşıldı'' dedi. Mayıs ayında Filistin ve İsrail'e ziyaret olacağını söyleyen Çavuşoğlu'nun gündeminde Mısır ve Ermenistan ile yürütülen normalleşme adımları da vardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV yayınında gündemle ilgili soruları yanıtladı. Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımları değerlendiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini söyledi.

Yaptırımlar konusunda Birleşmiş Milletler'de Türkiye'ye yönelik bakışın olumlu anlamda değiştiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, BM'nin reforme edilmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere süreciyle ilgili de konuşan Çavuşoğlu, Buça ve İrpin'deki olayların müzakere sürecini olumsuz etkilediğini belirtti. Ukrayna'nın istediği liderler zirvesinin Rusya Lideri Putin'e bağlı olduğunu kaydetti.

İsrail ile Türkiye arasındaki normalleşme adımlarını da değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, Mayıs'ın 3. haftası İsrail ve Filistin'e gitmeyi planladıklarını söyledi.

Doğu Akdeniz'de ölü doğan EastMed doğal gaz boru hattı projesini hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de konferans teklifinin önem kazandığını vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu'nun gündeminde Mısır ve Ermenistan ile ilişkiler de vardı. Mısır ile ilişkilerin düzelmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Ermenistan için ise ''normalleşme için daha cesur adımlar atması gerekiyor.'' mesajı verdi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # Mevlüt Çavuşoğlu # doğu akdeniz # bm # doğu # Birleşmiş milletler # buca # gaz # Ermenistan # ntv # müzakere