Paşinyan'dan Türkiye ile normalleşme değerlendirmesi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmaması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi. ''Ankara ile diyaloga kararlıyız.'' diyen Paşinyan, Azerbaycan ile barış anlaşması imzalanmasının önemine vurgu yaptı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Parlamentodaki konuşmasında, Türkiye ile ilişkilerinin normalleşme sürecini değerlendirdi. Ankara ile diyaloga kararlıyız mesajı verdi.

Müzakerelerde tüm riskleri anladıklarını belirten Paşinyan, her şeye rağmen Ankara ile müzakerelerin devam ettirilmesi ve diyalog kurulması gerektiğine inandıklarını vurguladı:

- Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Sürecin sonuçlarının o kadar hızlı olmayabileceğini anlıyor ve bunu uluslararası ortaklarımıza da anlatıyoruz. Fakat hızlı sonuçlar olmazsa durgunluk yaşanması tehlikesi vardır. Bu tür bir durgunluğu önlemek için küçük adımlarla ilerleyebilmeniz gerekir. Uluslararası ortaklarımız Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini tam destekliyor.

Azerbaycan ile barış anlaşması yapmaları gerektiğinin de altını çizen Ermenistan Başbakanı, aynı hataları tekrarlamak istemediklerini söyledi:

- Azerbaycan ile bir an önce barış anlaşması imzalamalıyız. Bu adımı atmazsak yeni bir savaş çıkacak ve uluslararası toplum bize yardım etmeyecek. 2020'nin hatalarını tekrarlamaya hazır değilim.
# ankara # türkiye # Azerbaycan # savaş # Ermenistan # Barış # müzakere # türkiye ermenistan