''İmran Han'ın düşürülmesi bölge istikrarına darbe''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD dayatmasıyla hükümetin değiştiği Pakistan'daki gelişmeleri değerlendirdi. Dış baskılara dikkat çeken Bahçeli, İmhan Han hükümetinin düşürülmesinin bölge istikrarına darbe olduğunu vurguladı. Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeler ile ilgili de konuşan Bahçeli, ABD başta olmak üzere NATO ve Batılı ülkelerin kışkırtıcı açıklamalarına tepki gösterdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Pakistan'da yaşanan gelişmeler vardı. Bahçeli, dayatmalarla gidilen seçim sürecini değerlendirdi, dış baskıya işaret etti:

- Başbakan İmran Han’ın düzmece taktiklerle, güven oylamasının zoraki tekrarıyla ve anti demokratik vasıtalarla düşürülmesi bu ülkeyle birlikte bölge istikrarına tehlikeli bir darbedir.
- Pakistan’daki demokrasi ayıplarını, dış telkin ve baskıları üzülerek izliyoruz. Küresel tahakkümün yanı sıra medeni unsurların stratejik hesaplarla birlikte giderek bütün dünyayı etkisi altına alması Türkiye’nin sorumluluğunu daha da artırmaktadır.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı askeri operasyona ilişkin de konuştu Bahçeli. MHP Genel Başkanı, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin ve NATO'nun sahayı karıştıran açıklamalarına tepki gösterdi:

- ABD Dışişleri Bakanı, Ukrayna’nın savaşı kazanacağını iddia ederek kanlı boğuşmayı sürekli tahrik ve teşvik etmektedir. NATO Genel Sekreteri, savaşın aylarca, hatta yıllarca devam edebileceğini dile getirmektedir. Türkiye’nin devrede olması, aktif ve çok boyutlu dış politikayla arabuluculuğa soyunması özellikle ABD ve yanında hizalanmış ülkeleri rahatsız etmektedir.

MHP liderinin gündeminde iç siyasetteki tartışmalar da vardı. Bahçeli, Millet İttifakı'ndaki adaylık krizi ve HDP ile iş birliğine de yine sert tepki gösterdi:

- Terörist Demirtaş ile Sorosçu Kavala’nın mahkeme kararları için şaibeli diyenler zillettedir. Cumhurbaşkanı adayının hüviyeti üzerinde tartışmaların körüklenmesi, o mu olsun, bu mu olsun, yoksa bir tavşan adayı ifşa edelim de asıl adayı geride mi tutalım arayışları zillet bir senaryodur. Henüz bunlara ajansları icazet vermemiştir. Henüz küresel efendileri bir adayı işaret etmemiştir.
# abd # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # mhp # hdp # cumhurbaşkanı # meclis # pakistan # millet ittifakı # seçim # nato # Bahçeli # Kavala # demirtaş # İmran Han