Ukraynalı büyükelçi Türk-Rus ilişkilerini hedef aldı

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, Türk-Rus ilişkilerini hedef alan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin Moskova'ya yönelik yaptırımlara katılmasını isteyen Bodnar, Ankara'nın Rusya ile iş birliğini kısıtlaması talebinde bulundu.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, Rusya ile ilgili tepki çeken açıklamalar yaptı. Bodnar, Türkiye'nin Moskova'ya yönelik yaptırımlara katılmasını istedi.

T24'e konuşan Bodnar, Türkiye'nin Rus iş insanları için güvenli liman haline gelme ihtimalinden memnun olmadıklarını söyledi.

Rusya’da çalışan Türk şirketlerinin Ukrayna’da iş yapamayacağını ifade eden Vasil Bodnar, Ankara'nın Moskova ile işbirliğini kısıtlaması talebinde bulundu:

- Tüm müttefiklerimize söylüyoruz; Rusya'yla yapılan iş birliği onlara savaşı devam ettirme imkânı veriyor. Batılı ülkeler enerji için Rusya’ya, Ukrayna’ya savunma için verdiklerinden daha fazla para verdiklerini kabul ediyor.

Kırım’ın ve Donbass’ın müzakere edilebileceğini de söyleyen Ukrayna elçisi, "Bu anlaşma bize olası tarafsız duruşumuz konusunda garantiler verecektir. "dedi.

"Bu savaşı bitirmemiz gerekiyor" diyen Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, gelecek için garantör ülke yardımının gerektiğini de söyledi:

- Bu savaşı bitirmemiz gerekiyor. Çünkü tüm savaşlar bir anlaşma, barış antlaşması veya adına ne demek isterseniz onunla sona erer. Tabii ki bu antlaşma veya dokümanda sadece saldırgan ülke Rusya ve savunma yapan ülke olan Ukrayna olmayacak. Başka ülkeler de olacak. Bu ülkeler garantör ülkeler olabilir. Garantör ülkelerin bize gelecekte bu savaşın tekrarlanmaması için yardım etmesi gerekiyor. Eğer Rusya gelecekte bize veya başka bir ülkeye saldırırsa buna karşı garantörler gerekiyor.

Bodnar, müzakere heyetleri taslak dokümanı hazırladığında ve imzalanmaya hazır olduğunda bu toplantının Türkiye’de yapılmasının mümkün olduğunu da ifade etti.

# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # türk # rus # moskova # enerji # kırım # Donbass