Hulusi Akar'dan Karadeniz uyarısı

''Türkiye’yi Karadeniz’den sıkıştırmak için mayınlar devre dışı bırakılmış olabilir'' diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mayınlarla ilgili ikinci kez konuştu. Akar, geçen hafta görüştüğü 7 ülkenin savunma bakanına, ''mayın avlamak için Karadeniz’e dışarıdan birlik getirmeye ihtiyaç olmadığını ilettiğini'' açıkladı. Akar, mayın temizliğini Türk Ordusunun başarıyla yaptığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile birlik komutanlarının katımlıyla çevrimiçi güvenlik toplantısı yapıldı. Bakan Akar, geçen hafta Bulgaristan, Polonya, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan Savunma Bakanları ile altılı, İngiltere ve İtalya Savunma Bakanları ile üçlü yapılan toplantıların gündemini aktardı.

Akar, 7 ülkenin savunma bakanı ile yaptığı toplantılarda Karadeniz’deki başıboş mayınların gündeme geldiğini söyledi. Karadeniz’in istikrarına vurgu yapan Milli Savunma Bakanı, ülkelere dışarıdan birlik getirmeye ihtiyaç olmadığını ilettiklerini belirtti.

Mayınların menşeinin kesinleşmediğini dile getiren Akar, ''olayları yakından takip ediyoruz'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geçen hafta da Ak Parti MKYK toplantısında kilit sistemi devre dışı bırakılan mayınların savaşı Karadeniz’e taşıma ve Türkiye’yi sıkıştırma planı olabileceğine dikkat çekmişti. Akar, ''Bizi sıkıştırmak için, NATO’nun tarama gemilerinin Karadeniz’e girişi için mayınlar bırakılmış olabilir'' ifadesiyle önemli bir mesaj vermişti. Akar, ''Karadeniz’e savaş gemilerini sokmayacağız. Karadeniz’in savaşa çekilmesine müsaade etmeyeceğiz'' demişti.

Hava sahasının kapanması nedeniyle Ukrayna’da kalan iki A400M nakliye uçağı ve ekibinin şu anda biri sorunu olmadığını belirten Akar, şartlar müsait olduğu ilk anda uçakların yurda getirileceğini söyledi.

# ingiltere # türkiye # Ukrayna # hulusi akar # ak parti # karadeniz # nato # AK Parti MKYK # savaş # güvenlik toplantısı