Erdoğan Ürdün Kralı'yla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah'a geçirdiği ameliyat dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. İki liderin gündeminde İsrail'in Filistinlilere yaptığı saldırılar vardı.

Erdoğan, ramazanda İsrail'in müdahalesiyle Filistin'de yaşanan olayların üzüntü ve endişe verici olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından da paylaşım yaptı.

Erdoğan paylaşımda,"Elbette mübarek Ramazan ayında İsrail’in müdahaleleriyle Filistin’de yaşanan olaylar bizi üzüntü ve endişeye sevk etti. Sayın Abdullah ile bölgenin barışa kavuşması için atılacak adımlar noktasında Türkiye ve Ürdün olarak yakın iş birliği içinde olma hususunda mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ürdün Kralı'nın İsrail saldırıları ile ilgili, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştüğü ifade edildi.

II. Abdullah, Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesine yönelik her türlü girişimin kınandığını ve kabul edilmez olduğunu vurguladı.Aksa'da ibadet edenlerin korunmasının önemine dikkat çekti.

II. Abdullah, özellikle ramazan ayında ibadet edenlerin camiye ulaşmasını sağlayacak ve onların provoke edilmesini engelleyecek hiçbir önlem alınmamasına da değindi, "uluslarası çabalar yoğunlaştırılmalı" ifadelerini kullandı.

# türkiye # israil # cumhurbaşkanı # filistin # Ürdün # Birleşmiş milletler # recep tayyip erdoğan # ramazan # medya # Kral # mescid-i aksa