5. Etnospor Kültür Festivali büyük coşkuyla sürüyor

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen 5. Etnospor Kültür Festivali'nde başta Türki cumhuriyetler olmak üzere çeşitli ülkelerin geleneksel ürünleri tanıtıldı.

Dünya  Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen 5. Etnospor Kültür Festivali'nde başta Türki cumhuriyetler olmak üzere çeşitli ülkelerin geleneksel ürünleri tanıtıldı.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festivalde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) organizasyonuyla çeşitli ülkelerin kurduğu stantlar, ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı.

Tacikistan, Özbekistan, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan gibi Türki cumhuriyetlerin yanı sıra, Tanzanya, Sudan, Tunus, Cezayir, Irak, Filistin, Lübnan, Kosova, Bosna Hersek, Kamerun ve Gürcistan'ın geleneksel el yapımı ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

Festivali katılan vatandaşlar Özbek ekmeği ile Bosna Hersek standındaki kulpsuz fincanlar ile kahve değirmenlerini ilgiyle inceledi.

Aynı zamanda yöresel yiyeceklerin tadımının da yapıldığı alanda en çok ilgiyi maketleri sergilenen Bilge Tonyukuk Yazıtları, Sultan Sencer Türbesi ve Ahmet Yesevi Türbesi gördü.

# Azerbaycan # türk # filistin # cezayir # Tacikistan # festival # lübnan # kazakistan # moğolistan # sudan # Kültür # Tunus # Gürcistan # tika # Kırgızistan # Özbekistan # bosna hersek # Kosova # tanzanya # kamerun # Etnospor # Türki # yazıt