Rusya Dışişleri Bakanı Bakanı Lavrov: "Kararları Zelenski değil ABD veriyor"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin yerine ABD’nin kararlar aldığını belirtti. Lavrov, "Zelenski’nin ne düşündüğü, ne umduğu kesinlikle önemsiz. Zira kararlar Washington'da alınıyor" dedi.

"Zelenski’nin ne düşündüğü, ne umduğu kesinlikle önemsiz. Zira kararlar Washington'da alınıyor" Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin iradesini Washington’a devrettiğini bu ifadelerle dile getirdi. Kararları Beyaz Saray’ın değil Dışişleri’nin verdiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Deneyimli Rus diplomat Batılı liderlerin, "Rusya’nın koşullarında Ukrayna’da barışın sağlanmaması gerektiği" yönünde açıklamalar yaptığına dikkati çekti. Lavrov, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya silah göndermeye devam ettiğini söyledi.

Batı’nın çizgisinin Ukrayna’ya "zarar verdiğini" vurgulayan Lavrov, "Batılı ülkeler Ukrayna'ya ne kadar çok silah gönderirse bu çatışma ve desteklenen Nazi rejiminin mücadelesi o kadar uzun sürecek" dedi.

Lavrov, gazetecilerin "Zelenski, NATO’nun desteği konusunda umut mu besliyor?" sorusuna da Zelenski’nin düşüncelerinin önemsiz olduğuna vurgu yaptı:

- Zelenski’nin ne düşündüğü ve neyi umut ettiği kesinlikle önemli değil. Karar alan o değil. Kararlar Washington’da alınıyor. Bu kararlar devlet başkanlığı seviyesinde bile alınmıyor. Dışişleri Bakanlığında memurlar bu kararları alıyor.

Batı’nın Zelenskisiz toplantı yapmadığını belirten Lavrov, “Zelenski'nin Bali’deki zirvede bir kenarda gezip gezmeyeceği bizi ilgilendirmiyor” dedi.

# abd # rusya # Ukrayna # silah # nato # batı # washington # karar # Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov # Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy