Biden İsrail'de Tahran'a tehditlerini sürdürdü

ABD Başbanı Joe Biden, Batı Asya turuna İsrail’den başladı. Gündeminde ağırlıklı olarak İran vardı. "Var olan İran'dan daha kötü olan şey, nükleer silaha sahip bir İran'dır" diyen Biden, Tahran’a yönelik tehditlerini de sürdürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, 4 gün sürecek Batı Asya turu kapsamında İsrail’de temaslarda bulundu.

Biden’ı Tel Aviv’de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Yair Lapid ve eski Başbakan Naftali Bennett resmi törenle karşıladı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, ABD ile Batı Asya’da yeni bir güvenlik ve ekonomi mimarisi inşa etmeyi tartışacaklarını söyledi. İran’ı hedef aldı.

Biden da İsrail ile bağların nesilden nesile güçlendiğini söyledi. “Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yok” ifadelerini kullandı. İsrail’in bölgedeki etkinliğini ilerletmeye devam edeceklerini vurguladı.


ABD Başkanı Joe Biden, İsrail basınına yaptığı açıklamalarda, İran’a yönelik tehditlerini sürdürdü. "Var olan İran'dan daha kötü olan şey, nükleer silaha sahip bir İran'dır" diyen Biden, bunu engellemek için gerekirse askeri güç kullanacaklarını söyledi.

Biden’ın İsrail’deki ilk ziyaret noktası da Savunma Bakanlığı oldu… İsrail ordusu, Biden'a, İran'a karşı geliştirdiği yeni lazerli anti-drone sistemlerini tanıttı. Savunma Bakanı Benny Ganz, son dönemde bölge ülkeleriyle hava savunması dahil önemli ortaklıklar kurduklarını söyledi.

ABD Başkanı, İsrail’de Holokost Anma Merkezi ‘Yad Vaşem’i de ziyaret etti. Ziyaret boyunca Yahudilerin sembolü olan geleneksel 'kipa' isimli başlığı takması dikkat çekti.

Joe Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Yair Lapid ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu ile de ikili görüşmeler yaptı. İsrail Cumhurbaşkanlığı’nca Biden’a Onur Nişanı takıldı.

Öte yandan ABD, İsrail, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri liderleri çevrim içi zirvede buluştu. Biden'ın İsrail ziyareti sırasında yapılan zirvede, gıda güvenliği krizi ve yenilebilir enerji konuları ele alındı.


ABD Başkanı Biden, İsrail'den sonra Filistin ve Suudi Arabistan'a gidecek.

# iran # hindistan # cumhurbaşkanı # suudi arabistan # Başbakan # savunma # son # ABD Başkanı Joe Biden # önemli # Tel Aviv