İlhan İrem'in eşi sanatçının vasiyetini açıkladı

Türk pop müziğinin usta ismi İlhan İrem, 67 yaşında hayata veda etti. "Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" gibi unutulmaz eserlere imza atan İlhan İrem’in vefatı, sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğdu. Eşi Hansu İrem, sanatçının üç vasiyeti olduğunu açıkladı.

Türk müziğinden bir yıldız daha kaydı; pop müziğinin usta ismi İlhan İrem, ardında onlarca unutulmaz eser bırakarak, 67 yaşında aramızdan ayrıldı.

Atatürkçü kişiğiyle tanınan İlhan İrem, kaleme aldığı yazılarıyla Türkiye’nin sorunlarına da duyarsız kalmayan bir sanatçıydı. Vefatının ardından Eşi Hansu İrem, sanatçının üç vasiyeti olduğunu açıkladı. İrem, "Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti" dedi.

İlhan İrem’İn vasiyeti doğrultusunda hazırlıklara başlandığı bildirildi.

Sanatçının vefatının ardından sanat dünyasından pek çok isim üzüntüsünü sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, taziye mesajı yayımladı. Ersoy mesajında “Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun." ifadelerini kullandı..

İlhan İrem, henüz ortaokuldayken okul orkestrasının solisti olarak müzik hayatına başladı. Yıllar içinde "Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda", “Konuşamıyorum”, “Sevgiliye” ve "Olanlar Olmuş" gibi unutulmaz onlarca esere imza attı.

Müzik hayatı boyunca sadece kendi yapıtlarını seslendirdi, kendine özgü bir ekol oluşturdu.

İlhan İrem, müziğin yanı sıra edebiyat ve resimle de yakından ilgiliydi. Hikayeleri, denemeleri ve şiirlerinin yer aldığı 5 kitabı yayımlandı. Öykülerini besteleyerek kurguladığı uzun soluklu müzik yapıtlarıyla, senfonik rock tarzında çalışmalar yaptı.

Bursa, Ankara, Antalya, Kuşadası, Dikili, İstanbul, Gölcük ve İzmir'de kişisel resim sergileri açtı.

Birçok ödül alan ve 7 altın plak kazanan sanatçı, hayranları tarafından "çağdaş bir ozan" olarak görülüyordu."

# izmir # istanbul # ankara # türkiye # türk # turizm # vefat # medya # çok # İlhan İrem