Çavuşoğlu ile Suriye Dışişleri Bakanı ne görüştü?

Esad'a yakın isim Bessam Abu Abdullah Ulusal Kanal'a konuştu. Emra Şen'in sunduğu Görüş Alanı programına katılan Eski Suriye Enformasyon Bakanlığı müsteşarı Bessam Abu Abdullah Çavuşoğlu'nun Suriye Dışişleri Bakanı ile görüşme detaylarını anlattı.

Esad'a yakın isim Bessam Abu Abdullah Ulusal Kanal'a konuştu. Emra Şen'in sunduğu Görüş Alanı programına katılan Eski Suriye Enformasyon Bakanlığı müsteşarı Bessam Abu Abdullah Çavuşoğlu'nun Suriye Dışişleri Bakanı ile görüşme detaylarını anlattı. Bessam Abu Abdullah şunları ifade etti:

- Sayın Çavuşoğlu'nun Suriye Dışişleri Bakanı ile Bağlantısızlar Hareketi'nin toplantısında kısa ama çok önemli bu görüşmesini ben üç hafta önce Beyrut televizyonunda kamuoyu ile paylaşmıştım. Bu görüşme Sırbistan'da vuku buldu. Suriye Dışişleri Bakanı ile Sayın Çavusoglu'nu sohbet etti. O sohbet aslında bir masa etrafında buluşup iki ülkenin çok önemli konularını masaya yatırma ve bunları konuşarak çözümler bulma sinyaliydi. Kısa ama çok önemli mesajları vardı. Daha sonra her iki tarafın da bu konuda oldukça samimi olduklarını gördük.
- Bir başka önemli husus ise özellikle Türk bayrağını yakan ve Türk askerine saldıran unsurlar. Bunlarla ilgili şunu söyleyebiliriz. Esas itibariyle bunlar bir milletin onuru ve şerefi olan bayrak olgusuna el uzattıkları için, onurdan ve şereften yoksun kimselerdir. Bir devletin bayrağı, kuvvetler arasında savaşlarda bile yere atılmaz, yakılmaz. Ama bunlarda herhangi bir insani değer ve milli duygu yok. Bu yüzden bunlarda vatan mefhumu da yok. Bu tür davranışlarını eşkıya karakterlerine uygun görüyorum. Bunların cezalandırılması ve bu davranışlarının hesabının sorulması en doğru şekilde yapılmalıdır. Doğru şekli de Türkiye ve Suriye'nin barışmasıdır, birlikte hareket etmesidir. Bunlar bu birliktelikten zaten nefret ediyorlar. Yaptıkları mitinglerde, kullandıkları sloganlar sadece Türkiye'ye yönelik saldırgan değiller. Asla uzlaşmayacaklarını ve masaya oturmayacaklarını da söylüyorlar. 
# türkiye # suriye # ulusal kanal # türk # Dışişleri Bakanı # esad # çavuşoğlu # çok # dışişleri # Bessam Abu Abdullah # Suriye Dışişleri Bakanı