Madenciler'den özelleştirmeye karşı sahaya ineriz uyarısı

Madenciler Soma'daki özelleştirmeden vazgeçilmezse sahaya inmeye hazırlanıyor. Eynez Açık Ocak Maden Sahası’ndaki özelleştirme girişimine karşı mücadele eden madenciler son kararı verecek olan Enerji Bakanlığından haber bekliyor. İşçiler nöbetini sürdürürken Ankara’ya seslerini duyurmak için eylem hazırlığında. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, "Özelleştirmeden vazgeçilmezse sahaya ineriz" dedi.

Türkiye Kömür İşletmeleri TKİ tarafından Eynez Açık Ocak Maden Sahası’nın bir kısmının ihalesiz olarak Odaş Madencilik'e devrinin geri çekilmesi için mücadele sürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Maden-İş Sendikası ile temasının ardından Bakan Fatih Dönmez, Eynez’i ziyaret etmek ve gözlemleri Ankara’ya ulaştırması için Bakan Yardımcısı görevlendirmişti. Bakan Yardımcısı 1 Ağustos’ta ziyaretini yaparak, gözlemlerini rapor etti, ancak madenciler Ankara’dan hâlâ bir dönüş olmadı.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Enerji Bakanı'nın geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Soçi'de olması, ardından yoğun tempo nedeniyle konuya henüz bakamadığı öğrenildi.

Bakan Dönmez'in önümüzdeki hafta Türk-İş ve Maden-İş Sendikası ile iletişime geçerek son kararı müzakere etmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Ulusal Kanal'a özel açıklamalarda bulundu. 15 Ağustos Pazartesi günü Soma'ya işçilerin yanına gideceğini belirten Akçul, özelleştirmeden vazgeçilmemesi halinde alanlarda olacaklarını vurguladı.

Önümüzdeki hafta işçilerle yol haritası için toplantılar yapacağını söyleyen Akçul, "özelleştirmeden vazgeçmezlerse o maden sahasında ben oturacağım. Vazgeçmezlerse sahada olacağız. Bu mücadeleyi bırakmayacağız" dedi.

Maden İş Soma Şube Başkanvekili Selçuk Metin de, sahadaki son durumu anlattı. "Biz de vazgeçmiyoruz" diyen Metin özel sektör iş makinalarının sahaya girişine izin vermediklerini ifade etti.

Şube Başkanvekli, "Şu anda müteahhit firma bizim tepkimizden korktuğu için sahada üretim yapamıyor" dedi.

# ankara # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # ulusal kanal # türk # Ağustos # son # Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı # tki # Nurettin Akçul # Türkiye Kömür İşletmeleri # Selçuk Metin