Memurlardan dikkat çeken anket! Memurlar Memur-Sen'in tekliflerine destek verdi

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken Memur-Sen'den anket sonucu geldi. Araştırmaya göre, Memur-Sen’in maaş artışının üçer aylık dilimlerde yapılması teklifini, kamu çalışanları güçlü bir biçimde destekliyor.

7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde müzakere aşamasına geçildi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam pazarlığı sürerken Memur-Sen’den önemli bir anket sonucu geldi.

Memur-Sen’in 2-9 Ağustos tarihleri arasında yaptığı anket, kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerine ışık tutuyor. 50 bini aşkın kamu görevlisiyle yapılan ankete katılanların yüzde 42’si kirada otururken yalnızca yüzde 8.4’ü lojman hakkına sahip.

Anket sonuçlarına göre, kamu çalışanlarının yüzde 93.7’sinin Memur-Sen’in işverenden kira yardımı talebine destek verdiği görüldü.

Memur-Sen’in geçmiş dönemlerden farklı olarak zam teklifini üçer aylık dilimler halinde sunması da anketteki sorular arasında yer aldı. Buna göre, kamu çalışanlarının Memur-Sen’in maaş artışının üçer aylık dilimlerde yapılması teklifini güçlü bir biçimde destekliği sonucu ortaya çıktı.

Araştırmaya katılan kamu görevlilerinin yüzde 90’ı ise enflasyona karşı alım gücünü koruması için oransal zamların üçer aylık dilimler halinde verilmesini destekliyor.

Memur-Sen’in toplu sözleşme teklifleri arasındaki bayram ikramiyesi de memurların en çok beklediği iyileştirmeler arasında yer aldı. Ankete göre, kamu çalışanlarının yüzde 96.8’i Memur-Sen’in bayram ikramiyesi teklifini destekliyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# memursen # memur