Guterres Müşterek Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İstanbul’da tahıl koridoru denetimlerini inceledi. Guterres, daha sonra Müşterek Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Denetimi yapılan tahıl gemisi Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı'na gidecek.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, tahıl yüklü gemilerin denetimini incelemek için İstanbul’a geldi.


Müşterek Koordinasyon Merkezi ziyareti öncesi Zeytinburnu'nda bulunan Zeyport Limanı'na gelen Guterres, beraberindeki heyetle tekneye binerek kontrollerin yapılacağı gemiye hareket etti.

Guterres ve beraberindeki heyet Ukrayna'nın Chornomorsk Limanı'na gidecek "Invincible Two" gemisindeki denetim
ekibinin incelemelerine katıldı.

Guterres, incelemelerinden sonra Milli Savunma Üniversitesindeki Müşterek Koordinasyon Merkezi'ne geçti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ortak açıklama yaptı.

Müşterek Koordinasyon Merkezi tüm faaliyetlerini BM ile yakın koordinasyon içinden yürütmektedirdiyen Akar, "1 Ağustos'tan bu yana 51 gemi tahıl sevkiyatı için seyre çıkarken, 27'si Ukrayna limanlarından çıkmış, 24'ü tahıl sevkiyatı için Ukrayna limanlarına girmiştir." ifadelerini kullandı.

Akar ayrıca , şu ana kadar Ukrayna limanlarından toplam 656 bin 349 ton tahıl sevkiyatı gerçekleştirilmiştir. Bu rakamın giderek artacağını değerlendiriyoruz. açıklaması yaptı.

Müşterek Koordinasyon Merkezi birçok ticari geminin hareketini kolaylaştırdığını ifade eden BM Genel Sektereri de, " Türkiye'ye Karadeniz Tahıl Girişimindeki önemli rolü için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

# istanbul # türkiye # Ukrayna # hulusi akar # Zeytinburnu # milli savunma bakanı # Ağustos # Birleşmiş milletler # Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres # Chornomorsk Limanı # müşterek koordinasyon merkezi