AK Parti'den Suriye ile temas devlet meselesi açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Suriye temaslarının devlet meselesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bölgede terör devleti kurulmasına izin verilmeyeceğini belirtti. "Bu Türkiye'nin hayrına olduğu gibi Suriye'nin de Irak'ın da İran'ın da hayrınadır. " ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Suriye arasında yeniden başlayan temaslara yönelik bir açıklama da AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Kurtulmuş, 2 ülke arasındaki temaslarının devlet meselesi olduğunu söyledi.

Suriye'nin bölünmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, bunun yarım kalmış emperyalist projenin devamı olduğuna dikkat çekti.

Terörle mücadele vurgusu yapan Kurtulmuş, bunun bölge ülkelerinin de hayrına olacağını kaydetti.

Suriye halkının Türkiye'nin kardeşi olduğunu vurgulayan kurtulmuş siyasi sorunun çözümü için fikir alışverişine işarete etti.

# türkiye # iran # ak parti # suriye # terörle mücadele # numan kurtulmuş # AK Parti Genel Başkanvekili # Genel Başkanvekili