Erdoğan'dan Suriye ile yakınlaşma mesajı

Devletin zirvesinden Suriye ile diyalog mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şam ile temas konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Devletler arasında siyasi diyalogun hiçbir zaman kesilip atılamayacağını belirten Erdoğan, “Suriye ile daha ileri seviyede adımları temiz etmemiz gerekiyor. Böylece, bölgede birçok oyunu biz bozarız.” dedi. Erdoğan, Suriye’de terörün kaynağının ABD ve Batı olduğunu vurguladı. Bölgede Türkiye, Rusya, İran ve Suriye’nin güç birliğine vurgu yaptı.

Ukrayna dönüşü uçakta gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye ile ilişkilerde yeni bir dönemin sinyallerini verdi. "Siyasi diyalog kesip atılamaz" ifadesini kullanan Erdoğan, ABD ve Batı'nın bölgedeki oyunlarını boşu çıkarmak için Suriye ile daha ileri seviyede adımların atılması gerektiğini vurguladı:

“SİYASİ DİYALOG KESİP ATILAMAZ”

- Devletler arasında siyasi diyalog veya diplomasi hiçbir zaman kesip atılamaz. Her zaman her an diyaloglar olur, olmalıdır. Bir söz vardır; ‘İplikle de olsa bağı koparmayın, o bağ devam etsin.” Siyasette dargınlık olmaz. Her an görüşebilme imkânı yakalayacaksın. Suriye ile daha ileri seviyede adımları temin etmemiz gerekiyor. Bu adımları atmak suretiyle, tüm bölgede yani İslam dünyasının bizim komşularımızla olan bu bölgesinde inşallah birçok oyunu biz bozarız. Hedefimiz, bölgesel barış, ülkemizi bu krizin ağır tehditlerinden risklerinden korumak…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de attığı tüm adımların temelinde terörle mücadelenin olduğunu belirtti. Rusya ile beraber bu adımları atmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Suriye’nin toprak bütünlüğüne bir kez daha vurgu yaptı:

''RUSYA İLE TERÖRLE MÜCADELE GÜÇ BİRLİĞİ SÜRECEK”

- Bizim şu anda Suriye’de attığımız bütün adımlarla, özellikle Fırat’ın doğusu ve batısından Akdeniz’e kadar olan o bölgede Ruslarla yürüttüğümüz çalışmalarda terörle bir mücadele var. Güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız, Milli Savunma Bakanlığımız olarak Rusya’yla irtibat halindeyiz. Terörle olan mücadelemizi, bu dayanışma ve birlikteliğimizi aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de zaten devam ettireceğiz. Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Onların topraklarının bütünlüğü bizim için önem arz ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de terörün kaynağının ABD ve Batı olduğunu olduğunu vurguladı.
Suriye’nin kuzeyine operasyon mesajını yineledi. “Türkiye’ye kimse hazır mısın diye sormasın. Vakti saati geldiğinde yapılır.” dedi.

“SURİYE’DE TERÖRÜ BESLEYEN ABD’DİR”

- Bizim ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ ifademiz boşuna değil. Vakti saati geldiğinde bu yapılır. Bir defa Türkiye’ye kimse böyle bir şeye hazır mısınız sorusunu sormasın. Biz an be an ne gerekiyorsa onu yapacak güçteyiz. Özellikle Amerika maalesef binlerce tır silah, mühimmat, araç, gereç, aklınıza ne gelirse, buraya yığma yapıyor. Bu yığmayı da kimlere yapıyor? Tamamen terör örgütlerine. Terörü Suriye’de birinci derecede besleyen ABD ve koalisyon güçleridir; bunu acımasız yapmışlardır ve hala da yapıyorlar. Ve bu terör örgütlerinin ileri gelenleriyle Beyaz Saray’da görüşme yapacak kadar ileri gidiyorlar.
# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # suriye # terör # cumhurbaşkanı # terörle mücadele # esad # batı # son # türkiye suriye # çok # türkiye suriye sınırı # türkiye suriye son dakika # türkiye suriye normalleşme # erdoğan esad # türkiye suriye anlaşması