"Havrita" uygulaması neden tartışma konusu oldu?

Sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösterdiği için tartışılan internet uygulaması Havrita'ya yeni girişlerin durdurulduğu açıklandı. Uygulamanın kurucusu başıboş köpek sorununa dikkat çekmek istediklerini, kaşrı çıkanlar ise uygulamanın hayvan haklarına aykırı olduğunu savundu.

Sosyal medyada bir süredir tartışılan HAVRİTA uygulamasına girişler durduruldu.


''BU ÜLKEDE BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU VAR''

Açıklama Havrita-Başıboş Köpek Haritası'nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak'tan geldi. Koçak, uygulamaya karşı linç kampanyası başlatanlar hakkında şikayetçi olacaklarını belirtti:

- Köpekten korktuğum için Havrita diye bir site kurdurmadım. Bu ülkede başıboş köpek sorunu var, şu anda bu linç tam da yerini buldu. Başıboş köpek sorunundan dolayı insanlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Parçalanarak köpek tarafından yenilen çocuklar var. Biz hayvanları seviyoruz, korumak zorundayız ama biz insanları da seviyoruz. İnsanların da yaşama hakkı var. Erişim engeli başvurusunda bulanacaklar, bulunsunlar. Daha önce de bulunuldu. Daha önce o başvurular reddedildiği için bu kampanya başlatıldı.


“Havrita” adlı internet uygulamasında sokak köpeklerinin bulunduğu yerler gösteriliyor.

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Havrita'da mahallelerinde köpek gören insanlar, hayvanların fotoğraflarını yayımlayarak yetkililere bildirimde bulunuyor.

Uygulamaya karşı çıkanlar ise uygulama ile sokak hayvanlarının hedef gösterildiğini ve ölümlerine sebebiyet verildiğini savunuyor.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda HAVRİTA uygulamasında gösterildikten sonra ortadan kaybolan köpeklerin olduğu iddia ediliyor.

# kayseri # avukat # çok # nedir # uygulama # harita # Başıboş köpek # Başıboş Köpek Sorunu Platformu # Devrim Koçak # Havrita # nasıl ortaya çıktı? # başıboş köpek sorunu platformu sözcüsü # nasıl kuruldu? # nasıl kullanılır