Avrupa kupalarında Türk haftası: 3 galibiyet 1 beraberlik

UEFA organizasyonlarında Türkiye'yi temsil eden dört takım da haftayı yenilgisiz tamamladı. Türk takımları Avrupa kupaları mücadelelerinde haftanın en fazla puan toplayan takımları oldu. 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alan takımlarımız ülke puanına Bin 400 ek puan kazandırdı.

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden Sivasspor, Başakşehir Futbol Kulübü, Trabzonspor ve Fenerbahçe ülkemize ülke puanında bir basamak daha atlattı.

UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden Sivasspor ve Başakşehir Futbol Kulübü maçlarını galibiyetle tamamladı.

Sivasspor, Romanya takımı Cluj’u  deplasmanda 28. Dakikada penaltıdan Max Gradel’in bulduğu gol ile 1 – 0 mağlup etti.

Konferans ligindeki bir diğer temsilcimiz Başakşehir ise kendi evinde İtalyan takım Fiorentina’yı  3 – 0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor da rakibine karşı galip gelirken Fenerbahçe Fransa deplasmanından beraberlikle döndü.

Avrupa Ligi'nde ki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe, Fransa’da Rennes’e konuk oldu. Temsilcimiz baskılı oyununun meyvesini 90+3 de aldı. 60. Dakikada İrfan Can Kahveci ve 90+3’te Enner Valencia’nın golleriyle ülkemize bir puanla döndü.

Türk takımları, maçların ardından oluşan ülke puanı sıralamasında 20. basamaktan 19. Basamağa yükseldi. Ülke puanı olarak Bin 400 puan kazanan takımlarımız Türkiye’yi bu haftanın ülke puanında en çok puan kazanan ülkesi yaptı.

# UEFA # türkiye # Trabzonspor # fenerbahçe # fransa # avrupa # uefa avrupa ligi # sivasspor # Bir # italya # romanya # türk takımları # Başakşehir Futbol Kulübü # Enner Valencia # İrfan Can Kahveci # Avrupa Kupaları # Fiorentina # Serdar Gürler # cluj # kızılyıldız # marek hamsik # Rennes # Trezeguet # Bertrand Traore # uefa konferans ligi