Spor Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu

Spor kulüpleri ve federasyonları kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifle takımlar geliri kadar borçlanabilecek. Borçlanma kurallarına uyulmaması halinde yöneticiler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alabilecek. Ayrıca menajerlerle ilgili de önemli düzenlemeler yapılacak.

Uzun zamandır beklenen spor kanunu teklifi Meclis’e geldi.

AK Parti, 61 maddelik spor kulüpleri ve federasyonları kanun teklifini Meclis’e sundu. Yalnızca 4 futbol takımını değil, basketboldan hentbola kadar bütün spor branşlarını kapsayan teklifle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan açıklama yaptı.

Anonim şirket gibi örgütlenen kulüpler, şubeler açabilecek. Denk bütçe uygulayacak. Takımlar geliri kadar borçlanabilecek.

Spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkıp anonim şirkete dönüşebilecek. Ayrıca birleşerek federasyon ve konfederasyon şeklinde üst kuruluş oluşturabilecek.

KULÜP YÖNETİCİLERİ BORÇLARDAN SORUMLU

Kulüp başkanı ve yöneticileri bulundukları dönem borçlarından sorumlu tutulacak. Bunun için ağır yaptırımlar ve hapis cezası uygulanacak. Transfer sürecinde rol alan ve menajerlik ücret üst sınırına uymayan bir yetkili, artık mal varlığıyla oluşan zarardan sorumlu olacak.

Kulüpler belirli miktar üzerindeki ödeme ve tahsilatlarını bankalar üzerinden yaparak şeffaflaşacak.

FUTBOLCU ANLAŞMALARI ŞEFFAF OLACAK

Futbolcuların tüm anlaşmaları da şeffaf olacak. Menajer, oyuncular ile maksimum 2 yıl sözleşme yapabilecek. Komisyonu yüzde 3-5 arasında olacak. Sözleşmeler noter huzurunda yapılacak. Böylelikle çekmece sözleşmelerin önlenmesi bekleniyor.

Bağlı ve bağımsız spor federasyonu ayrımı kaldırılarak tüm federasyonlar “Spor federasyonu” şeklinde yapılandırılacak. Federasyonlar, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulacak. Federasyonların yönetim kurulunda en az iki milli sporcu yer alacak.

Spor federasyonlarının her türlü harcamaları Spor Bakanlığı tarafından denetlenecek. Federasyon başkanları, en fazla üç dönem bu görevi yapabilecek.

# izmir # spor # ak parti # futbol # milli # tbmm # meclis # milletvekili # futbolcu # borç # sözleşme # kulüp # anlaşma # alpay özalan