Lise öğrencileri atıklardan teleskop tasarladı

İzmir’de iki meslek lisesi öğrencisi, atık malzemeler kullanarak teleskop tasarladı. Aynı zamanda patenti de alan öğrencilerin hedefi, teleskopsuz okul bırakmamak.

Lise öğrencileri atık malzemelerden teleskop tasarladılar. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan patentini aldılar.

İzmir Bayraklı Nuri Atik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Batuhan Laçinoğlu ve Berat Serhat Daşkın, öğretmenlerinin desteğiyle atık malzemelerden yararlanarak bir teleskop tasarladı.

Okulda uzay ve astronomiye meraklı Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı 11. sınıf giden 2 öğrenci, geçen yıl TEKNOFEST'e katılabilmek için öğretmenleri Murat Yılmaz ile birlikte teleskop tasarlamak adına kolları sıvadı.

Öncelikle atık malzemelerden yararlanan ekip, okul yönetiminin de desteğiyle temin ettikleri araç gereçlerle çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Okulun isminin baş harflerinden esinlenilerek "NATEMSKOP" adını verdikleri ürünü geliştiren öğrenciler, Türk Patent ve Marka Kurumundan patent almayı da başardı.

Teleskopta Türkiye ithalatçı konumunda. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme öğretmeni Murat Yılmaz kendi imkanlarıyla yaparak, Türkiye’deki her okula teleskop göndermeyi hedeflediklerini belirtti.

Yapılan teleskop 6 inç. Teleskopla güneş patlamalarını ve gezegenleri seyretmek mümkün. Öğrencilerin hedefi ise 8 ve 10 inç gibi daha büyük teleskoplar üretmek.

# izmir # türkiye # türk # öğrenci # Bilim # teknofest # atık # patent # meslek lisesi # teleskop