Antalya'da bilim rüzgarı esti

Bilim ve Teknolojinin devleri Antalya’da buluştu. Kepez Belediyesinin kurduğu Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST ile kapılarını açtı. 3 gün süren festivalde yerli ve milli sanayinin göz bebekleri sergilendi. 12 bin 500 metrekare alanda kurulan bilim merkezine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Antalya’da Kepez Belediyesi TÜBİTAK işbirliğiyle, eski Dokuma Fabrikası’nda Antalya Bilim Merkezi’ni kurdu. Merkez 3 gün süren BİLİMFEST ile kapılarını açtı. Bundan sonra Antalya’nın bilim üssü olarak hizmetine devam edecek.

Taktik tekerlekli zırhlı araç Pusat, T-129 Atak helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin birçok harekâtta kullandığı T-155 Fırtına Obüsü, Türkiye'nin silahlı insansız ilk deniz aracı Ulaq, AKSUNGUR SİHA, Türkiye’nin uzaya gönderilen 7. haberleşme uydusu Türksat 4B ve daha fazlası BİLİMFEST'te yerini aldı. Vatandaşlar yerli ve milli sanayimizin gururu bu üretimleri yakından inceleme olanağı buldu.

Savunma sanayinden, bilim ve teknolojiye kadar milli ürünlerin sergilendiği ve önemli laboratuvarların yer aldığı Antalya Bilim Merkezi ve BİLİMFEST, üç günde 10 binlerce ziyaretçi ağırladı...

Ülkemizin gururu, Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşlar da bilim festivalinde yer aldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, merkezin bilim dünyasına sunacağı hizmetleri Ulusal Kanal’a anlattı.

7 den 70'e on binlerce Antalyalı festivali yakından izledi. Güçlü yarınların habercisi, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri merakla inceledi. 3 gün boyunca kentte bilim rüzgârı esti.

Festivalin son günün T-129 ATAK Helikopteri gösteri uçuşuyla hünerlerini sergiledi.

# Antalya # türkiye # antalya # milli # türk # Deniz # teknoloji # Ulusal # festival # ziyaretçi # son