15 Temmuz gecesi TRT binasını kurtarmıştı: Bir kahramanı uğurladık!

15 Temmuz kahramanı eski polis memuru Orkun Aytek darbe gecesi, Ankara’da TRT binasına koşarak vatandaşlarla birlikte darbecilerle çatıştı. Ömrü FETÖ ile mücadele etmekle geçti. Onların açtığı davaları kazandı. En son kalbine yenilerek 49 yaşında hayatını kaybetti.

15 Temmuz 2016 FETÖ’cü Darbe Girişimi gecesi vatandaşlarla birlikte TRT Genel Müdürlüğü binasına koşan ve darbecileri etkisiz hale getirmek için saatlerce mücadele eden Orkun Aytek, yaşananları cep telefonu kamerasına anlatmıştı..

Orkun Aytek, 17 Aralık akşamı geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında hayatını kaybetti. Aytek, memleketi Balıkesir-Gönen Çınarlı Köyünde toprağa verildi.

Orkun Aytek, Emniyet Genel Müdürlüğüne kadar yükselmiş emniyetçi Atilla Aytek’in yeğeniydi. Kendisi de 2007 yılına kadar polis memurluğu yaptı. Ölümüne kadar da güvenlik hizmetleri veren firmalarda çalıştı. En son uluslararası ilişkiler ve enerji politikaları alanında da doktora eğitimi görüyordu.

Görev yaptığı yıllarda FETÖ ile mücadele eden ve onların baskısını gören Orkun Aytek’in, 2 ay önce kalbinden anjiyo olduğu ve ölümünün kuşkulu olduğu gerekçesiyle ailesi tarafından otopsisi istendiği öğrenildi.

Orkun Aytek’in kardeşi Cankat Aytek, ağabeyini Aydınlık Gazetesi’ne anlattı. Aytek, ağabeyinin 1995-2007 yılları arasında başarıyla yaptığı polislik görevinden FETÖ’cülerin baskısı sonucu ayrılmak zorunda kaldığını söyledi:

Polislikten ayrıldı ama FETÖ’cülerle mücadeleyi bırakmadı. Darbe gecesi Ankara’daydı. Akrabamız Ufuk Baysan Gölbaşında Özel Harekat Merkezi’nde nöbetçi Emniyet Müdürü idi. Onunla buluşacaktı. Darbe haberini alınca irtibat kesiliyor. Sonra Baysan’ın şehit olduğu haberini alıyor. O da önemli bulduğu TRT binasına koşuyor. Saatlerce orada çatışma ve bekleyiş oluyor. Orkun beylik tabancısını çekerek baskına katılıyor. Darbecilerin komutanını bina girişinde kasığından vuruyor. Kendisi de hafif yaralanıyor. Buna aldırmadan sonuna kadar orada bulunuyor. Darbe sonrası kendisine unvan verilecekti, Orkun istemedi. “Ben vatanım için çatıştım” dedi.
# 15 temmuz # darbe girişimi # trt