Prof. Dr. Erol Manisalı son yolculuğuna uğurlandı

İktisatçı, akademisyen, Prof. Dr. Erol Manisalı Zincirlikuyu’dan son yolculuğuna uğurlandı. Küreselleşme ve Avrupa Birliği politikalarına karşı olan Manisalı, Ulusal Kanal'da uzun yıllar program yaptı. Manisalı, 2009 yılında Ergenekon tertibinde de hedef alınarak tutuklanmıştı.

Onlarca araştırma yapıp 40'ı aşkın kitap kaleme aldı. Küreselleşme ve Avrupa Birliği politikalarına karşı çıktı. İktisatçı, akademisyen, Prof. Dr. Erol Manisalı, 82 yaşında hayata veda etti. Manisalı, sevenleri tarafından Zincirlikuyu mezarlığından son yolculuğuna uğurlandı.

Uluslararası iktisadi ve siyasi ilişkiler ile Türkiye-Avrupa ilişkileri uzmanı olan Manisalı bir dönemde Ulusal Kanal'da program yaptı.

Milli tutumu nedeniyle Erol Manisalı, 2009'da FETÖ'nün hedefi oldu. Ergenekon tertibi kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Erol Manisalı'nın cezaevinde sağlık sorunları ağırlaşınca tahliye edilmişti.

Prof. Dr. Erol Manisalı, Ulusal Kanal'a 2016'da verdiği röportajda Türkiye'nin Batı'ya karşı Rusya ve Asya ülkeleri ile ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini vurgulamıştı.

# Erol Manisalı