Ne için ve kiminle ittifak?

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Seçim sürecine girilen bu dönemde farklı siyasi oluşumlar hazırlıklara başladı. İttifak furyası etrafı sarıyor ve her kafadan başka sesin çıktığı ortama doğru sürükleniyoruz. Kısacası bir ittifaklar çeşnisi ile karşı karşıyayız! Ancak ittifaklara baktığımızda ilkesizliğin esas alındığını görüyoruz. Lafta ilkeli görüntü sergileyenler en sonunda Millet İttifakı denilen Amerikancı ittifakın yedeğine düşüyor. Çünkü başka alternatifleri yok. Üçüncü yol ya da ittifak denilerek seçime kadar taraftarlarını oyalıyorlar. Eğer seçim ikinci tura kalırsa bunlar topyekûn AKP artığı partilerin, ortaçağcı gericilerin partisi, gladyo kraliçesinin partisi ve Yeni CHP’nin oluşturduğu “Milletsizler İttifakını” destek yarışına girecekler. Çünkü onların ilkeleri pragmatizmdir, saplantı hastalığıdır ve gerçeklerden hareket etmek yerine sol maskeli tarikatlarını ayakta tutma isterisidir!

Solumsu oluşumların sürekli yineledikleri Türkiye'yi 2023 yılında kaos bekliyor tahlilleri ne yazık ki kendilerine değil emperyalist merkezlere ait. Uzun zamandır dillendirdiğimiz yaratıcı yıkıcılık projesinin amacı ülkemizde kaos çıkarmaktır. Bunu göremeyenler CHP ile PKK/HDP’nin siyasetlerinin esiri olurlar. Baştan söyleyelim; 2023 yılı onların beklediği gibi kaos yılı olmayacak ve bu beklenti içinde olanlar Amerikan emperyalizminin yaratıcı yıkıcılık projesinin dairesine dahil olurlar. Solumsu bazı oluşumların ağzından olumlu yönde bir sözcük bulmak neredeyse imkânsız! Ağızlarını açtıklarında kaos, yıkım, zulüm gibi karamsarlığı çağrıştıran sözcükleri sıralarlar ve adeta bu kelimelere teslim olmuş durumdalar.

İttifak kelimesine taparcasına anlamlar yükleyenlerin sonu hazindir. İttifak budalalığı nihayetinde düşman kampın arenasına sürükler. Sizin şu veya bu niyetinizden bağımsız olarak nesnel koşullar ilkelerinizi harcadığınız için emperyalizmin yörüngesine girmenizi sağlar. Bugünden bazı solumsu yapılanmaların kırmızı çizgilerini açıklamaları anlamlı değildir, oyalama taktiğidir ve geçersizdir. Bugün, “PKK/HDP ile birlikte olmayız” diyen bazı solumsu oluşumların bu sözlerini seçim sonrası hatırlatacağımızı belirtelim. İttifak budalalarının açıklamaları kafa karışıklığı yaratmaktan, çaresizlikten, yılgınlıktan başka bir işe yaramıyor.

Şu ana dek tek tutarlı açıklama Vatan Partisi’nden gelmiştir. 11. Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkan Doğu Perinçek’i ilan etmiştir. İlkelerini tek tek açıklayarak halkımızdan yetki istemiştir. Üyelerini ve halkını oyalamak yerine zamanında adayını açıklaması ve hemen çalışmalara başlaması büyük önem taşıyor. Zaten Aydınlıkçılara yakışan budur ve bu olgu özgüvenden kaynaklanıyor.

Kendine güvenmeyenler, halkına güvenmeyenler, yurdumuz Türkiye'nin birikimine güvenmeyenler kaos planlarının ardına takılarak gün tüketiyor ve zarar veriyorlar. 

# seçim # 2023 seçimleri # millet ittifakı # cumhur ittifakı