Enerjide önemli atılım

Müjdeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi: Türkiye yerli ve milli jeneratörün seri üretimi için gün sayıyor. Dönmez açıklamasında, "Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime hazırız. Jeneratör konusunu çözdük." ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı müjdeyi verdi. Yerli ve milli jeneratör yolda.

Bakan Fatih Dönmez, Elektrik Üretim Şirketi'nin düzenlediği "Hedef 2053: Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı"nda konuştu. Milli enerji teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli Ar-Ge faaliyetlerinin yapıldığını söyledi.

Bakan, elektrik üretiminin diğer iki önemli aksamı olan türbin ve kontrol sistemlerinin millileştirilmesinde de önemli yol kat edildiğini söyledi.

Yerli türbin ve seri üretimden çıkarılacak ilk yerli jeneratör, Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santrali’nde kullanılacak.

Millileştirilen santral kontrol sistemlerinin uygulamasının da 2022 yılı içerisinde 20 santralde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

3 Bakanlıktan kiralık konutlara düzenleme Gündem Buğdayda taban fiyat beklentisi 8.5 lira Ekonomi Rus AVM'ler Türk yatırımcıları bekliyor Ekonomi TÖDEB 20 üyesiyle Amsterdam'da Money 20/20 Europe fuarına katıldı Ekonomi Ekonomik kriz dar gelirliyi vurdu! Ekonomi "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Ekonomi yönetimine Batı'dan alkış! Ekonomi Memurlardan dikkat çeken anket! Ekonomi Vatandaşlar borç batağında! Ekonomi Memurların zam pazarlığında son durum ne? Ekonomi Moddy's Mehmet Şimşek ekonomisini övdü Ekonomi