3 Bakanlıktan kiralık konutlara düzenleme

Fahiş kira artışları ile ilgili 3 bakanlık özel toplantı yaptı. Çözüm için 3 maddenin üzerinde duruldu. Bu 3 önerinin de TÜFE oranını aşan kiraların denetlenmesi, TOKİ, belediye ve şirketler ile kiralık sosyal konut üretilmesi ve büyük şehirlerdeki kira artışına sınır getirilmesi olduğu belirtildi.

Hükümet, fahiş kira artışından vatandaşı korumak için hareke geçti. Bakanlıklar bir araya gelerek önlemleri masaya yatırdı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanlığı'ndan yetkililer kira artış oranlarına ilişkin düzenleme için bir araya geldi.

Sabahın haberine göre, kira fiyatları il il mercek altına alınarak TÜFE oranını aşan kiraların denetlenip ceza verilmesi görüşüldü. TOKİ, belediye ve şirketler aracılığıyla kiralık sosyal konut üretilmesi ve büyük şehirlerdeki kira artışlarına sınır getirilmesi gibi çözümlerin üzerinde durulduğu öğrenildi.

Toplantıda, alternatifler de değerlendirildi. Özellikle Hollanda'nın tavan fiyat modelinin Türkiye'de uygulanması gündeme geldi.

Yapılacak düzenlemelere vergi istisnaları uygulanacağı için bu gayrimenkullerin maliyetinin düşük olması planlanıyor.

Ortaya çıkan formüller, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulduktan sonra son şeklini alacak ve kamuoyuna açıklanacak.

# türkiye # erdoğan # bekir bozdağ # sınır # cumhurbaşkanı # fiyat # ticaret # son # belediye # Murat Kurum # tüfe # şirket # kira # nureddin nebati