Hamas'tan Türkiye-Suriye yakınlaşmasına destek

Türkiye-Suriye ilişkilerinin yeniden başlaması adımlarına Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’tan destek geldi. Hamas yetkilisi Zahir Cabarin, “Türkiye-Suriye ilişkilerinin de iyileşmesini destekliyoruz. Bu sayede Kudüs davasına daha güçlü sahip çıkarız.” dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Esir Bürosu Başkanı Zahir Cabarin, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklediklerini söyledi.


"TÜRKİYE-SURİYE NORMALLEŞMESİNİ DESTEKLİYORUZ"

İstanbul’da, Filistin İletişimciler ve Medya Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Cabarin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye ile ilişkilerin yeniden başlatılması konusundaki mesajını değerlendirdi. Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklediklerini söyledi:

- HAMAS olarak tüm İslam dünyasının tek çatı altında olmasını destekliyoruz. Bütün İslam dünyasının normal ilişkiler içinde olmasını istiyoruz. Bu kapsamda Türkiye-Suriye ilişkilerinin iyileşmesini de destekliyoruz. Bu sayede Kudüs davasına daha güçlü sahip çıkarız.

İSRAİL İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

HAMAS yetkilisi, Türkiye'nin İsrail ile normalleşme sürecini ise eleştirdi:

- Biz hiçbir ülkenin işgalci İsrail'le normal ilişkiler içinde olmasını istemeyiz. Ama kimsenin iç ve dış ilişkilerine de karışamayız. Saygı duyarız.
Erdoğan'dan Amerika'ya S-400 yaptırımları tepkisi Dış Politika Türkiye'nin Pakistan'a yardımı sürüyor: 5. uçak yola çıktı Dış Politika Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika