Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı

Irak’ın Başkenti Bağdat'ta, Sadr Hareketi’nin eylemlerine güvenlik güçleri müdahale etti. Olaylarda 8 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralandı. Bölgede gerginlik devam ederken Türkiye taraflara sağduyu çağrısı yaptı. Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarını da Bağdat’a seyahet etmemeleri konusunda uyardı.

Irak’ta gerilim tırmanıyor. Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın siyasetten çekilme kararı sonrası destekçileri Bağdat'ta hükümet binasını ve Cumhurbaşkanlığı sarayını bastı.

Güvenlik güçlerinin eyleme müdahelesi sonucu 8 kişi hayatını kaybederken, bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

TÜRKİYE'DEN IRAK'TA TARAFLARA SAYDUĞU ÇAĞRISI

Türkiye, Irak’ta taraflara sağduyu çağrısı yaptı. Dışişleri Bakanlığının açıklamasında Irak’taki gelişmelerden endişe duyulduğu belirtildi. Siyasi ihtilafın diyalog yoluyla çözülmesinin önemine vurgu yapıldı:

- Bağdat’ta bir süredir yaşanan gelişmeler, ülkenin istikrarı, birliği ve güvenliği bakımından tehlike arzeden bir hâl almıştır. Dost ve kardeş Irak'ın istikrar ve güvenliği, Türkiye için hayati önemdedir. Bu itibarla, ülke geneline yayılan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Bu çerçevede, tüm kesimleri itidale ve sağduyuya davet ediyoruz.

BAĞDAT'A SEYAHAT UYARISI


Bakanlık, Türk vatandaşlarını da Bağdat’a seyahet etmemeleri konusunda uyardı:

- Bağdat'ta güvenlik durumunun bozulmaya başlaması göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında anılan şehre seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır. Halihazırda Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın ise Bağdat'ta kitlesel gösterilerin gerçekleştirildiği mahallerden uzak durmaları, bakanlığımızca ve Bağdat Büyükelçiliğimizce yapılabilecek ilave uyarı ve duyuruları takip etmeleri ve kişisel güvenlikleri bakımından müteyakkız olmaları faydalı olacaktır.
# türkiye # ırak # türk # dışişleri bakanlığı # bağdat # dışişleri # cumhurbaşkanlığı sarayı # sadr # sadr hareketi # Mukteda es-Sadr